2012. aug 09.

F1 Maldonado esküszik, innentől kezdve büntetések helyet pontokat gyűjt

írta: FormaNet
F1 Maldonado esküszik, innentől kezdve büntetések helyet pontokat gyűjt

A Williams pilótája, Pastor Maldonado, aki idei első F1-es futamgyőzelme mellett leginkább hajmeresztő manővereivel nyerte el a nyilvánosság figyelmét, magabiztosan állítja, hogy a szezon második felében meg fogja szerezni azokat a pontokat, melyeket elvesztegetett az idény első felében.

24. pastor maldonado.JPG  

A 27 esztendős autóversenyző egyetlen pontot sem szállított csapatának a Spanyol Nagydíj óta, akkor történetesen 25-öt is. Ezen kívül azonban csak egyszer, a kínai futamon intették le pontszerző helyen, akkor nyolcadik pozíciójával négy egységet gyűjtött Sir Frank Williams alakulatának.

Maldonado megfogadta, hogy jelentősen át fogja alakítani teljesítményét a hátralévő kilenc nagydíjon, és a világbajnoki pontversenyben be fogja küzdeni magát a legjobb 10 közé.

„Még mindig hátravan kilenc verseny a szezonból, ami rengeteg, tehát van időnk felzárkózni. A legjobb formámat fogom nyújtani az idény második felében, hogy ez megtörténjen, és sosem fogok meghátrálni. Több pontra van szükségünk, új fejlesztésekre, valamint arra, hogy tanuljunk a hibáinkból. Én így látom. Különböző okok miatt nem sikerült a pontszerzés Barcelona után, de ilyen a versenyzés. Az időmérők jók voltak”- nyilatkozta magabiztosan a dél-amerikai az Autosportnak.

Pastor Maldonado viták és kritikák tárgyát képezi eddig a szezonban. Az elmúlt négy versenyen háromszor kapott büntetést:  Valenciában a Hamiltonnal történt koccanás miatt, majd amiért tönkretette Sergio Pérez silverstone-i hétvégéjét (ami a két pilóta ismeretes rivalizálásának forrása), és azért, amiért a Magyar Nagydíjon nem túl sportszerűen tette ki Paul di Restát a pályáról.

Mégis Maldonado azt hangsúlyozza, hogy nem érdeklik a kritikák, melyeket nap mint nap megkap, hiszen a barcelonai diadala után méltán kapott ugyanennyi dicséretet.

„Nem arról van szó, hogy keresem az emberek pozitív véleményeit. Ha jól csinálod, mindenki azért lesz ott melletted, hogy támogasson, ha rosszul, akkor csak azért lesznek veled, hogy bántsanak” – mondta a Williams versenyzője.

000 facebook_banner.jpg

A csapat és a pilóták is nagyon eltökéltek a folytatással kapcsolatban. Szinte minden nyilatkozatukban elmondják, hogy a nyári szünetben sem állnak le, és együtt megtalálják a módját, hogy ebből a remek autóból, hogyan lehetne még jobbat kihozni.

FormaNet, Jeney Anna

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

f1 williams formula-1 pastor maldonado