2012. aug 13.

F1 Maldonado hazájában is autót tört

írta: FormaNet
F1 Maldonado hazájában is autót tört

Nem a tervezett program szerint alakult a Williams és Pastor Maldonado hétvégi bemutatója Venezuelában. A grove-i csapat egy bemutatóval szeretett volna kedveskedni a 27 éves venezuelai pilóta hazai közönségének és a szponzoroknak, ám a bemutató futás második körében Maldonado összetörte az FW33-ast.

24. pastor maldonado.JPG

Nemzeti hősnek kijáró pompával és rajongással fogadták Pastor Maldonadót azután, hogy az ország első Formula-1-es nagydíj győzteseként csapatával látogatást tett hazájában. Vasárnap egy nagyszabású rendezvény, a Fuerte Tiunas katonai parádé keretében a csapat egy bemutatót is tartott, egy Caracashoz közeli repülőtéren, ám a tizenkét körös futás a tervezettnél hamarabb, már a második körben véget ért.

A kifutópálya egyenetlensége miatt számtalan hepehupával kellett a pilótának megküzdenie, ám az egyik ilyen kiemelkedés megdobta az FW33-at, mély ezt követően megpördült, és a pálya széle megrongálta az autó felfüggesztését. A rendezvény 20 ezer ember előtt zajlott, és a csapat vezetése is képviseltette magát, Sir Frank Williams csapattulajdonos, és Toto Wolff résztulajdonos, ügyvezető igazgató személyében.

Az ünnepség a nemzet sportünnepe is volt, ahol az ország élsportolóit köszöntötték, többek között az olimpiai aranyéremmel hazatérő vívót, Ruben Limardot, vagy az IndyCar versenyzőt, EJ Visót.

Maldonado szerencsétlen megpördülése után a szintén a nemzeti olajtársaság a PDVSA által támogatott GP2-es versenyző, Rodolfo Gonzalez mentette meg a helyzetet, nyolc körös bemutatóval, egy GP2-es autó volánja mögött.

000 facebook_banner.jpg

A Williamsnek fontos az ilyen és ehhez hasonló promóciós rendezvényeken való részvétel, hiszen a csapat költségvetésének nagy részét a PDVSA-tól kapja az alakulat. A venezuelai állami olajtársaság öt éves elkötelezettséget vállalt a csapat felé, természetesen Maldonado személyéhez kötve. A százmilliós nagyságrendű támogatást személyesen az ország elnöke, Hugo Chavez biztosította, különféle pénzügyi csatornákon keresztül, bevonva a PDVSA-t, ám az eljárással kapcsolatban egy ellenzéki képviselő vizsgálatot kezdeményezett, melynek kimeneteléről egyelőre nincsenek információk.

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

venezuela forma1 formula1 caracas pastor maldonado williams f1