2012. aug 13.

F1 Petrov kissé ideges lenne, ha távozásra kényszerülne

írta: FormaNet
F1 Petrov kissé ideges lenne, ha távozásra kényszerülne

Az elmúlt hetekben egyre inkább felerősödtek azok a hangok, melyek szerint a Catherham finn pilótája, Heikki Kovalainen úgy érzi, újra megérdemelne egy ülést, egy top csapatnál, egy jobb autóban. Ezen pletykák valamelyest háttérbe szorították a csapattárs, Vitalij Petrov jövőjének kérdését.

34. vitalij petrov.JPG 

Az orosz pilóta elmondása szerint egyáltalán nem idegeskedik a Caterhammel való folytatás miatt, mert úgy érzi, teljesíti azokat a célokat, melyeket a csapat kitűz számára.

Két csalódást keltő idényt követően, melyet a Lotus Renault-nál (ma Lotus F1 Team) töltött, Petrov idén februárban csatlakozott a Caterham istállóhoz, a menesztett Jarno Trulli helyére. Akkor még a csapat és az orosz versenyző is hosszú távra tervezte a közös munkát, de szerződést mégis csak erre az idényre kötöttek. Ami a jövő évet illeti, Petrov reménykedik, hogy a nyári szünet végére meg tudnak egyezni a közös folytatásról is.

„Szerintem augusztus után születik döntés, hiszen az átigazolások még épp csak most indultak be. Az emberek Heikki jövőjéről beszélnek, és pletykálnak arról, hogy vajon kirúgják-e Massát a Ferraritól, tehát az is lehetséges, hogy ez a zűrzavar a szezon végéig fog tartani. A legfontosabb, hogy a csapatom elégedett, ami engem is motivál”- mondta el az F1 Newsnak a 27 éves pilóta.

000 facebook_banner.jpg

Hozzátette azt is, hogy mikor a csapat kitűz neki egy célt, ő minél hamarabb teljesíteni akarja, ennek tükrében ha mégis el kellene hagynia a Caterhamet, valószínűleg kissé ideges lenne, hiszen eddigi teljesítménye alapján semmi okot nem lát arra, hogy miért ne hosszabbíthatna.

„Ha a csapat kér tőlem valamit, és kitűz nekem egy célt, akkor azonnal lereagálom. Ha beszélgetésünk úgy alakulna, hogy a Caterham lehet, hogy elküld, akkor valószínűleg kicsit ideges lennék. De mivel jók az eredményeim, és csapatként is jól dolgozunk együtt, ezért nem látok okot erre”- vélekedett Petrov, akinek maradása mellett szól az orosz szponzorok támogatása is, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetben Tony Fernandes alakulatának is fontos minden egyes dollár.

 

FormaNet, Jeney Anna

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 caterham vitalij petrov formula-1