2012. aug 16.

F1 Hamilton teljesen maga mögött hagyta a tavalyi nyomasztó terheket

írta: FormaNet
F1 Hamilton teljesen maga mögött hagyta a tavalyi nyomasztó terheket

A McLaren 2008-as bajnoka, Lewis Hamilton az elmúlt évben nem igazán találta régi önmagát, és ezzel magyarázta ingadozó teljesítményét is. A csapaton belüli versengésben alulmaradt csapattársával, Jenson Buttonnal szemben, az összetettben pedig ötödik helyen fejezte be a 2011-es világbajnokságot. Az idei szezont azonban újra rendkívül magabiztosan, profi módon kezeli, és a hírek szerint szerződésének meghosszabbítása is már csak napok kérdése.

lewis hamilton-hungaroring.JPG 

Lewis Hamilton 2011-es éve kissé viharosan alakult, és bár három nagydíjat megnyert, de volt néhány komolyabb incidense is az év során, ráadásul a szezon végén alulmaradt csapattársával, Jenson Buttonnal szemben is. Most azonban Lewis számára lehet talán legédesebb a vakáció, hiszen a nyári szünet előtti utolsó futamon, a Magyar Nagydíjon pole pozícióból rajtolva végül idei második futamgyőzelmét ünnepelhette. A világbajnoki tabella negyedik helyén áll, és továbbra is minden esélye meg van a trófea megszerzésére.
A 27 esztendős versenyző elmondása szerint az idei látványosabb javulást annak is köszönheti, hogy rendbe tette magánéletét, és emellett a McLaren csapaton belül is jobb kapcsolatokat ápol, és mindezek kulcsfontosságú tényezők voltak ahhoz, hogy jelenlegi formáját hozni tudja.
Hamilton elmondta, hogy tudatos erőfeszítéseket tett azért, hogy a tavalyi negatív szériáját, és ennek következményeként a rárakódó súlyos terheket elengedje, és hogy egy jobb kommunikációs formát építsen fel mérnökeivel is.

„Minden évben, amikor vége a szezonnak, megpróbálom elemezni a történéseket, hogy min mentem keresztül, és kiemelni a pozitív dolgokat. Ezek után arra törekszem, hogy kijavítsam azokat a dolgokat, melyekben nem voltam igazán jó. Mindig is úgy gondoltam, hogy ezek nem csak a pályán történő dolgokból állnak, hanem sokkal összetettebbek. Beletartozik a magánélet, és sokat jelent az otthon töltött idő, és persze a barátokkal töltött idő is” – mondta a brit bajnok.

„Megerősítettem a kapcsolataimat nem csak a magánéletemben, hanem a csapaton belül is. Idén sokkal jobban tudunk együtt dolgozni a mérnökökkel, és ez mind-mind segít. Szerencsére nincsenek már különösebb problémák az életemben, és nincs meg az a plusz teher sem, melyet cipelnem kellene, ami tavaly valóban hatalmas volt. Szerencsére ezeket a dolgokat mind magam mögött hagyhattam, és most minden jó” – értékelte jelenlegi formáját Hamilton.

000 facebook_banner.jpg

Ami pedig jövőjét illeti, a McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neal a minap elmondta, hogy egyre közelebb az újabb megállapodás, és a szeződéshosszabbítás.

„Egyre közelebb vagyunk hozzá. Jelen pillanatban is tárgyalunk róla, de ennél többet egyelőre nem mondhatok. Keményen dolgozunk, hogy megtaláljuk a közös hangot”- mondta Hamilton jövőbeni szerződéséről az ügyvezető igazgató, akit arról is kérdeztek, hogy mennyire kétoldalú ez a hosszabbítás.

„Nagyon is, nagyon is”- válaszolt pozitívan Neal.

Lewis Hamilton lemaradása a 11. futam után 49 pont a világbajnokságot vezető Fernando Alonso mögött. Ezzel minden esélye meg van még a végső győzelemre és ezt a csapata is így gondolja.

„Matematikailag még van esélyünk. Egy győzelem 25 pontot ér, van egy gyors autónk, egy olyan autó, amely az előző futamokon jobb volt, mint a Ferrari. Ő egy harcos, szereti a kihívásokat, és mindössze csak egy mély levegőt kellett vennie, hogy mindent maga mögött hagyjon, és csak a versenyre koncentráljon. Azt gondolom, amíg foglalkozik az autó fejlesztéseivel, és kérdésekkel bombázza a csapatot, addig mindvégig harcban lesz a címért” – zárta az ügyvezető.

Formanet, Németh Dániel

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton formula-1