2012. aug 17.

F1 Alonso megnevezte idei legnagyobb kihívóit

írta: FormaNet
F1 Alonso megnevezte idei legnagyobb kihívóit

A 2012-es Formula-1-es bajnokság jelenlegi éllovasa, Fernando Alonso úgy véli, hogy a hátralévő versenyeken egykori csapattársa, Lewis Hamilton és a regnáló bajnok, Sebastian Vettel lesz a legnagyobb kihívója a világbajnoki csatában.

fernando alonso hockenheim_2.jpg 

Fernando Alonso idén több futamgyőzelmet tudhat magáénak, mint bármelyik vetélytársa, és 11 nagydíjat követően 40 pontos előnyt élvez a második helyen álló Mark Webberrel szemben. A Red Bull ausztrál veteránját szorosan követi az elmúlt két év világbajnoka, Sebastian Vettel, valamint a McLaren klasszisa, a nyári szünet előtti utolsó versenyt megnyerő, Lewis Hamilton.

Bár a három rivális közül Webber van előnyösebb helyzetben, illetve sok szakértő esélyesként emlegeti még az ötödik helyen álló Kimi Räikkönent (aki mindössze egy ponttal van lemaradva Hamiltontól),  ettől függetlenül Alonso úgy véli, a legnagyobb veszélyt Hamilton és Vettel jelentheti számára.

„Hamilton és Vettel az a versenyző, akire összpontosítani kell, már a szezon elejétől kezdve. Ők a legnagyobb kihívók, de nagyon szoros a verseny a csapatok között. Remélhetőleg majd egymással fognak harcolni, és egyikük sem fog dominálni” – idézi Alonsót a brazil Totalrace.

A kétszeres spanyol bajnok nem gondolja, hogy 40 pontos előnye megnyugtató lenne, hiszen sok verseny van még hátra, és néhány jó eredmény elég a riválisoknak ahhoz, hogy átírják a bajnoki tabellát.

„Azt hiszem, hogy az első öt, vagy hat pilóta közötti távolságot nem lehetetlen ledolgozni. Egy-két jó verseny kell hozzá, és máris ott van elől” – óvatoskodott az idei év legkiegyensúlyozottabb versenyzője, aki egyedüliként a mezőnyben eddig mind a 11 nagydíjon pontszerző helyen ért célba.

„Néha tudjuk, hogy képesek vagyunk a dobogós helyekért harcolni, máskor talán csak a hetedik helyet tudjuk megszerezni, de az esetleges hibákat nem engedhetjük meg magunknak, és semmi olyat, amit később megbánhatunk.”

000 facebook_banner.jpg

Az egykori ferraris versenyző, Rubens Barrichello is úgy tippel, hogy a bajnoki küzdelem végén Alonso biztos, hogy versenyben lesz, és a brazil szerint Vettellel kell majd megküzdenie.

„Alonso élete legjobb formájában van. Nem a leggyorsabb autóban ül, de ő hozza ki a legtöbbet magából, a riválisai pedig pontokat rabolnak egymástól. A bajnokság végét úgy látom, hogy egy Alonso-Vettel párharc lesz” – jósolta Rubens.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso formula-1