2012. aug 17.

F1 Maldonado a Williams világbajnoka szeretne lenni

írta: FormaNet
F1 Maldonado a Williams világbajnoka szeretne lenni

A Williams istálló pilótája Pastor Maldonado az idei évben kapott hideget, meleget a teljesítménye kapcsán, hiszen bár a Spanyol Nagydíjat megnyerte, azóta viszont pontot sem szerzett, ráadásul nem egy büntetést kiharcolt már magának a versenyeken. Ennek ellenére a venezuelai pilóta rendkívül magabiztosan beszélt jövőjéről, terveiről és a Williams istállóhoz fűződő viszonyáról.

24. pastor maldonado.JPG 

A Williams venezuelai versenyzője, Pastor Maldonado a 2012-es szezont követően is maradni szeretne jelenlegi alakulatánál, ugyanis célul tűzte ki, hogy világbajnokságot szeretne nyerni Sir Frank Williams csapatával.

Maldonado GP2-es bajnokként, 2011 év elején érkezett a Williamshez, egy venezuelai kőolajtársaság, a PDVSA támogatásával, és idén Barcelonában ő volt az a versenyző, aki nyolc nyeretlen év után ismét győzelmet szállított az egykor szebb időket megélt legendás istállónak.  A szezon további részében azonban egyetlen pontot sem tudott szerezni. Otthonában, Venezuelában egy sajtótájékoztatón Maldonado azt nyilatkozta, hogy szeretne maradni a Williams csapatnál és tervei között szerepel a bajnoki cím megszerzése is.

“Kétségtelen, hogy maradnék a csapatnál, legalább még egy évig” – idézte a 27 esztendős pilótát az AS.

“Mielőtt elhagynám a Williams alakulatot, szeretnék velük világbajnokságot nyerni. Szeretnék esélyt adni ennek a fantasztikus csapatnak - akik lehetőséget adtak számomra, hogy itt lehessek a Formula-1-ben - ,hogy megnyerem nekik a világbajnokságot.”

000 facebook_banner.jpg

Persze azt is hozzátette, hogy erre azért lenne máshol is lehetősége: “A Formula-1-ben sosem tudhatod mi fog történni…van azért még elég csapat a mezőnyben” – zárta magabiztosan Pastor Maldonado.

 

FormaNet, Németh Dániel

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 williams formula-1 pastor maldonado