2012. aug 20.

F1 Piquet szerint Räikkönen gyenge, Grosjean szerencsés

írta: FormaNet
F1 Piquet szerint Räikkönen gyenge, Grosjean szerencsés

A korábbi Formula 1-es pilóta, Nelsinho Piquet, mindkét Lotusos versenyzőt, Romain Grosjeant és Kimi Räikkönent is kissé leszólta. A Lotus F1 Team elődjétől, a Renault-tól 2009 nyarán menesztett Piquet szerint a 2007-es finn bajnok gyenge, csapattársa, Grosjean pedig meglehetősen szerencsés.

nelsinho piquet.png 

A háromszoros brazil világbajnok, Nelson Piquet fia 2009-ben, a Magyar Nagydíjat követően került ki a száguldó cirkusz körforgásából, miután gyenge szereplése miatt az akkori renault-s csapatfőnök, Flavio Briatore idő előtt kitessékelte a csapatból. A távozás nem volt viharoktól mentes, hiszen ekkor pattant a közel egy évvel azelőtti szingapúri eset, amikor Piquet szándékosan, főnökei kérésére falnak csapta autóját, csak hogy csapattársát, Fernando Alonsót győzelemhez segítse. Ez a botrány volt a legemlékezetesebb dolog, amit a brazil hátrahagyott a széria történelmének, hiszen 28 nagydíja alatt mindössze egy alkalommal (2008.Hockenheim) állt dobogón, és összességébe 19 pontot sikerült gyűjtenie az enstone-i gárdának. Ettől függetlenül a jelenlegi pilótapárosról elég éles kritikát fogalmazott meg. Grosjeanról - aki 2009-ben éppen őt váltotta le a Renault-nál – Piquet úgy véli, azért áll ilyen jól ebben a szezonban, mert kissé gyenge csapattársa kapott Kimi Räikkönen személyében.

„Nagyon szerencsés mostanában (Grosjean), mert egy olyan időszakban versenyezhet, mikor egy kissé gyengébb csapattársa van, és egy jó autója. Versenyzett már a Formula-1-ben, de következő évben visszatért a GP2-be, majd szponzoroknak köszönhetően befizette magát az F1-be, nem igaz? Aztán rendben mentek a dolgok, ahogy mondani szokás beindult a karrierje. Nagyon jó volt az időzítés számára”- mondta Total Race-nek Piquet, majd egykori renault-s csapattársát, Alonsót méltatta, és úgy véli, a spanyol sokkal jobb munkát végezne a Lotusnál, mint a jelenlegi két pilóta.

„Ha lenne nekik egy Alonsójuk, ezzel az autóval megnyernék a bajnokságot. Persze ő (Grosjean) biztos sokat javult az utóbbi időkben, de Alonsóhoz képest semmi” - nyilatkozta Nelsinho Piquet.

000 facebook_banner.jpg

Tény, hogy a Lotus idei versenygépén egyre inkább látszik, hogy benne van a győzelem lehetősége, eddig azonban sosem jött ki tökéletesen a lépés sem Räikkönen, sem pedig Grosjean számára. Bár a jelenlegi Lotus F1 Team elődei (Toleman, Benetton, Renault) által nem közvetlen a Colin Chapman által alapított Lotus történelméhez kapcsolható, ettől függetlenül egy várva várt futamgyőzelem Grojean szerint azért is különleges lenne, mert utoljára Lotusszal még Ayrton Senna diadalmaskodott 1987-ben, Detroitban.

„Nem hiszem, hogy emiatt nagyobb lenne a nyomás, hiszen a Formula-1-már eleve tele van nyomással. Ha nyerünk, az fantasztikus lenne a csapatnak és a teljes személyzetnek mindazért, amit év eleje óta dolgoztunk, és elértünk. És ha én leszek az első versenyző Ayrton Senna óta, aki győzelmet szerez a Lotusnak, az valami pluszt adna ennek a folyamatnak, és még több okom lenne a boldogságra. Még nagyobb öröm lenne”- idézi Grosjeant a Total Race.

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 lotus nelsinho piquet formula-1 romain grosjean