2012. aug 21.

F1 Button szerint Alonsóra kemény második félidő vár még

írta: FormaNet
F1 Button szerint Alonsóra kemény második félidő vár még

A Formula-1-es világbajnokság 2012-es szezonjának első félideje komoly izgalmakat hozott, és jelenleg negyven pontos előnnyel Fernando Alonso várja az élen a folytatást. A jóval több, mint egy győzelemért járó pontkülönbség akár meggyőző is lehet, ám visszatekintve az első 11 futam történéseire, mind a spanyol, mind pedig riválisai is jól tudják, hogy a bajnokság még mindig többesélyes. Jenson Button, a McLaren brit pilótája is így látja ezt, és abban is biztos, hogy nagy csaták várnak még a Ferrari kétszeres világbajnokára, ha meg szeretné tartani előnyét.

Button Alonso.jpg

Jenson Button szerint a második félidő további izgalmakat, és meglepetéseket hozhat, mert a riválisok is egyre következetesebbek lesznek, és sok futamgyőzelmet halásznak el a listavezető Fernando Alonso elől.

Jelenleg Fernando a mezőny egyetlen pilótája, aki idén már háromszor állhatott fel a dobogó tetejére, ennek is köszönhetően vezeti 40 ponttal a pilóták versenyét a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber előtt. Ez komoly eredmény, ha figyelembe vesszük, sebesség tekintetében mekkora lemaradásban volt a maranellói gárda az év elején. A csapat technikai igazgatója, Pat Fry nemrégiben elismerte, hogy a jelenlegi állás Alonso rendkívüli teljesítménye mellett részben a körülményeknek, elsősorban az esőnek is köszönhető. Fry szerint az F2012-es sebességén és teljesítményén is sok javítanivaló van még, ha a szezon végén a világbajnoki címért szeretnének harcolni.

Így gondolja ezt Jenson Button is, aki jelenleg 76 ponttal, Alonsóhoz képest 88 pontos lemaradásban a hetedik helyen várja a világbajnokság második fordulóját.

„A csapat rendkívül jó munkát végzett, hogy ennyi pontot sikerült szerezniük, de nem hiszem, hogy ez a valós sebességnek köszönhető" – nyilatkozta Button a Sky Sport News-nak.

„Jól fogják ezt a továbbiakban is irányítani, hiszen egy kiváló csapat, és Fernando is egy remek pilóta. De ez kemény lesz, főleg ha megnézzük a többi csapatot, akik következetesen versenyeket nyerhetnek, és úgy hiszem, az elkövetkező versenyeken ez meg is történik majd."

000 facebook_banner.jpg

A McLaren 32 éves pilótája saját további versenyeit illetően magabiztos abban a tekintetben, hogy végre sikerül felülemelkedni a beállítási problémákon, melyek jelentős ponthátrányt eredményeztek számára a szezon első felében.

„Próbáltam néhány dolgot az autóval, de ezek rossz iránynak bizonyultak, különösen a Kanadai Nagydíjon. De az elmúlt pár versenyen sikerült visszahoznunk valamit, ami sokkal elégedettebbé tett. Általánosságban az autó jó, azok a fejlesztések, melyeket az elmúlt két versenyen tettünk fel kiválóak, így azt gondolom, jelenleg minden nagyon jól összeállt ahhoz, hogy közösen jó helyezéseket szerezhessünk" – vélekedett Jenson Button a folytatásról.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari mclaren forma1 fernando alonso formula1 jenson button