2012. aug 22.

F1 A Sauber nem csalódott az elszalasztott lehetőségek miatt

írta: FormaNet
F1 A Sauber nem csalódott az elszalasztott lehetőségek miatt

A Sauber istállónál valóban nem érezhetnek bűntudatot az idény első felének értékelésekor, hiszen a svájci csapat 80 világbajnoki pontot gyűjtött, emellett Sergio Pérez két alkalommal is dobogós helyezéshez juttatta alakulatát. A csapat vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn szerint megdolgoztak a lehetőségekért, amelyekből nagyszerű eredmények születtek a szezon első felében.

sauber hungaroring.JPG 

A Sauber-Ferrari kiváló teljesítményt nyújt a Formula-1 2012-es idényében, hiszen már a szezon elején látni lehetett, hogy versenyképes autót épített a svájci alakulat. Ékes bizonyítéka ennek Sergio Pérez két, dobogós helyezése, és a Hockenheimben bezsebelt 20 világbajnoki pont (Kobajasi 12 pont, Pérez 8 pont). Peter Sauber csapata jelenleg a konstruktőri világbajnokság 6. helyén áll, mindössze 26 egységgel lemaradva a Mercedestől, amely komoly gondokkal vonult el a nyári szünetre. Így a svájci csapat reális célja lehet, hogy a hátralévő versenyeken az Ezüst Nyilak elé kerüljön a konstruktőri összesítésben.

A Sauber csapat vezérigazgatója Monisha Kaltenborn nem érez csalódottságot a kihagyott lehetőségek miatt, mert úgy véli, minden egyes pontszerzési esélyért keményen megdolgozott az alakulat.

„Tavaly is hasonló kérdéseket kaptunk, hogy megbántuk-e, hogy nem fejlesztettük ki a befújt diffúzort (aminek következtében a csapat hátrébb csúszott a bajnoki versenyben), de nem hiszem, hogy ez idén meg fog történni. Nem hiszem, hogy műszaki téren most ilyesmi fog történni a szezon második felében, és igazán nem érzek csalódottságot a kihagyott lehetőségeink miatt. Megdolgoztunk a lehetőségeinkért, és emiatt értünk el sok jó eredményt, amiket meg is érdemeltünk”- értékelt az Autosportnak Kaltenborn, és a szezon hátralévő részében még nagyobb eredményeket szeretne elérni.

„Nagyon elégedettek vagyunk, de a szezon még hosszú, és mindig a nagyobb képet kell néznünk. Ez a kép 2009 végén kezdődött, amikor volt egy nagyobb visszaesésünk, mivel ismét magáncsapatként indultunk. Láttuk, ahogy a csapat lépésről-lépésre fejlődik, két tapasztalatlan pilótával indultunk, és vannak bizonyos korlátaink mind személyi, mind finanszírozási kérdésekben. Mindezek mellett most van egy versenyképes autó, ami már bizonyított a szezon első felében.”

„Még most is egy tanulási folyamatban vagyunk. Fiatal versenyzőink vannak, akiknek fel kell küzdeniük magukat, és emiatt néha hibákat vétenek. De fontos, hogy mindig tisztában vagyunk azzal, miben kell fejlődnünk. Emiatt vagyunk hatékonyak.”

000 facebook_banner.jpg

Kaltenborn szerint minden versenyen képesek lehetnek pontokat gyűjteni, és a csapat is sokat tud még fejlődni.

„Megtanultuk alakítani a jövőnket. Két nagyon fiatal pilótánk van, akik néha követnek el hibákat, de ez része az egésznek. Nagyon fontos az a dolog, hogy tudjuk, képesek vagyunk fejleszteni a teljesítményünkön. Sok pontot tudunk még szerezni a következő versenyeken, ezen kell dolgoznunk, és erre kell koncentrálnunk.”

 

FormaNet, Kiss Róbert

Fotó: FormaNet

 001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 sauber formula-1