2012. aug 22.

F1 Alonso a pilóta, Fernando a magánember - A spanyol nem törődik a negatív kritikákkal

írta: FormaNet
F1 Alonso a pilóta, Fernando a magánember - A spanyol nem törődik a negatív kritikákkal

Fernando Alonso a Formula-1 egyik megosztó alakja, a kétszeres világbajnokért lehet rajongani, vagy éppen unszimpátiával viseltetni, ám csak nagyon kevesen tudnak a szurkolók közül közömbösek maradni, amikor a spanyol pilótáról van szó. Az Alonsóról kialakult kép azonban jelentős mértékben a médiának köszönhető, ahol gyakran igyekeznek a Ferrari első számú versenyzőjét negatív személyiségként feltüntetni. Ez azonban egyáltalán nem érdekli a az idei szezon pontversenyének jelenlegi éllovasát.

Alonso kettős élete.jpg

Fernando Alonso nemrégiben egyértelművé tette, hogy egyáltalán nem zavarja, ha a sajtó egyes képviselői olykor negatív képet festenek róla, sőt úgy véli, ez alkalmanként szinte várható.

Az igencsak zavarosra sikeredett 2007-es, a McLarennél, Lewis Hamilton csapattársaként eltöltött egy év alatt, és ezt követően a brit sajtó nem éppen kedvencekét kezelte a spanyol pilótát. Amikor a Top Gear Magazin az ezzel kapcsolatos érzéseiről kérdezte a kétszeres bajnokot, illetve, hogy mi a véleménye arról a beállításról, hogy ő egy „pantomin cselszövő", a ferraris teljesen közönyösen válaszolt.

000 facebook_banner.jpg

„Nem törődöm ezzel. Ez így normális. Amikor harcolsz más pilótákkal az ő országukban, akkor teljesen normális, hogy ilyen dolgok történnek. Ez Németországban is megtörtént. Minden rendben volt addig, míg nem versenyképes nem lettem, és harcoltam Michaellel (Schumacher). Azután egy ideig jó voltam a németeknél, egészen addig, míg Vettel meg nem érkezett, és most ismét én vagyok a rossz fiú."

Alonso azt is hozzátette, hogy ő két teljesen különböző személyiség, egyszer mint Formula-1-es pilóta, egyszer pedig a magánember.

"Az ilyen történetek mindig Alonsóról, a pilótáról szólnak. Sohasem Fernandóról, a magánemberről. Ez azért van, mert nem ismernek engem. Tudom, hogy Alonso mint pilóta, egyfajta hamiskás világban létezik. Alonso, mint pilóta meg lesz nagyjából még 12-14 évig. Fernando, mint magán ember viszont egész életemben leszek."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

forma1 fernando alonso formula1