2012. aug 23.

F1 Whitmarsh szerint Hamilton szerződéshosszabbítása nem egy valós probléma

írta: FormaNet
F1 Whitmarsh szerint Hamilton szerződéshosszabbítása nem egy valós probléma

McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, semmi különös nincs abban, hogy 2008-as világbajnokukkal, Lewis Hamiltonnal nem történt még meg a szerződéshosszabbítás. A csapatvezető szerint a mindenki számára megfelelő időben biztos, hogy meg fog születni az új kontraktus, vagyis Hamilton maradni szeretne a wokingi alakulatnál.

whitmarsh - hamilton.JPG 

Lewis Hamilton 2007-es debütálása óta a McLaren-Mercedest erősíti, és tavalyi gyengélkedésekkor több szakértő, sőt még maga Bernie Ecclestone is felvetette, hogy a váltás talán jót tenne a brit bajnok motivációjának. Mivel az év végén Hamilton szerződése lejár, ezért egy jó ideje már folyamatos témát szolgáltat F1-es jövője, ugyanakkor egyre biztosabb, hogy a 27 esztendős versenyző jövőre is Jenson Button csapattársaként sorakozik fel a rajtrácsra.

Így gondolja ezt a csapat vezetője, Martin Whitmarsh is, aki az Autosportnak elárulta, hogy szívesen kivárja a mindkét fél számára megfelelő időt, és ez a várakozás nem fogja befolyásolni a soron következő versenyeket.

„Őszintén szólva, nem hiszem, hogy ez kérdés lenne. A versenyhétvégéken mindig kapunk néhány kérdés ezzel kapcsolatban, és pár embernek ez nyilván érdekes, de én tényleg nem gondolom, hogy ez egy valós probléma lenne.”

„Két vagy három alkalommal már hosszasan elbeszélgettünk Lewisszal, és azt hiszem, közelebb állunk egymáshoz, mint valaha bármikor. 11 éves kora óta ismerem, és arról beszélgettünk, hogyan fogjuk megverni a többi csapatot, és hogyan próbáljunk versenyeket nyerni. A pályán nem beszélünk ilyen dolgokról, mert nem hinném, hogy az a megfelelő környezet ezekre a beszélgetésekre. Végső soron ez a szerződés dolog viszonylag egyszerű. Amennyiben Lewis maradni akar a csapatban, mint ahogy ő ezt már mondta nekem, akkor marad is. És ha mi meg akarjuk tartani, akkor meg kell tennünk.  Ha mindkét félnél igen a válasz, akkor úgy vélem, hogy ez tökéletesen megvalósítható, éppen ezért nem olyan nagy ügy, hogy elvonja a figyelmünket a versenyektől. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy a miénk legyen a leggyorsabb autó, és a lehető legjobb munkát végezzük.”

Bár jelenleg Lewis Hamilton 47 pontos hátrányban van a bajnokságot vezető Fernando Alonsóhoz képest, ettől függetlenül Whitmarsh úgy véli, hogy a brit eddigi F1-es pályafutása alatt most van a legjobb formában.

„Azt hiszem elkerülhetetlenek az aprólékos elemzések, és az ebből adódó következtetések, de szerintem bárki, aki figyelemmel kíséri Lewis teljesítményét, és azt, hogy mennyire koncentrált és mennyire magabiztos, azt gondolom, hogy most azt láthatja, hogy sokkal erősebb pozícióban van mint tavaly.”

000 facebook_banner.jpg

„Keresztülment néhány érdekes cikluson, és számunkra, akik már évek óta ismerik, érdekes volt ezt végignézni. Most erősebb, és bár ez nem azt jelenti, hogy minden tökéletesen alakul majd számára, de mentálisan erősebb, mint eddig bármikor. Számára jelenleg hatalmas a kihívás, és ez előző év az ő rendkívül magas szintjéhez képest nem volt a legjobb. Lewis egy szenvedélyes versenyző, aki versenyeket akar nyerni, és aggódnék, ha már nem mutatná ezen tulajdonságokat. Gondolkodásmódja is sokkal jobb, és egyértelműen sokkal tapasztaltabb, mint ezelőtt” – vélekedett Whitmarsh, aki szerint a tavalyi gyengélkedés nagyrészt a magánéleti válságnak volt köszönhető.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton martin whitmarsh formula-1