2012. aug 24.

F1 A Belga Nagydíj 2015-ig hosszabbított

írta: FormaNet
F1 A Belga Nagydíj 2015-ig hosszabbított

A Belga Nagydíj szervezői megerősítették a hírt, mely szerint a legendás helyszín újabb három évvel hosszabbított Bernie Ecclestone-nal és a FOM-mal, azaz a minden versenyző által közkedvelt, és a rajongók körében is rendkívül népszerű Spa Francorchamps 2015-ig biztosan a versenynaptár része marad.

spa francorchamps.jpg 

A megállapodást a nagydíj promótere, Etienne Davignon csütörtökön hivatalosan is megerősítette, és bár a szerződés szóbeli megállapodása már nemrégiben megtörtént, ám az aláírásra még k csamost került sor.

Ugyanakkor a Wallon régió gazdasági miniszterétől, Jean-Claude Marcourt-tól azt is tudni lehet, hogy a kormány kevesebb támogatást nyújt a létesítménynek, de pontos összegről nem beszélt. Mindemellett azt is hangsúlyozta, hogy turisztikai és idegenforgalmi szempontból továbbra is nagy jelentősége van a legendás nagydíjnak.

A hosszú nyári szünetet követően, jövő hétvégén a Belga Nagydíjjal folytatódik a 2012-es szezon. Az elmúlt hónapokban többször is felszínre kerültek olyan hírek, hogy Spa kikerülhet a programból, vagy jó esetben felváltva rendezne futamot Franciaországgal. Spa Francorchamps nélkül pedig az F1-es program már sosem lenne ugyanaz - mint ahogy Monza, Monaco vagy éppen Silverstone nélkül sem - , de az autósport rajongóknak most már nem kell aggódniuk, hogy elveszíthetnek egy tradicionális helyszínt, legalábbis 2015-ig biztosan nem.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 spa belga nagydíj formula-1