2012. aug 24.

F1 A Williams nagy dilemmája, jövőre jobb lenne három autó

írta: FormaNet
F1 A Williams nagy dilemmája, jövőre jobb lenne három autó

Sir Frank Williams jobb keze, a Williams csapat vezérigazgatója, Toto Wolff elismerte, hogy a jövő évi pilótafelállás elég nagy dilemmát okoz az istállónak.

williams- senna, maldonado, bottas.JPG 

A Williams F1 Team újdonsült vezérigazgatója, Toto Wolff a brazil Totalrace-nek elismerte, hogy jelen pillanatban jobban szeretné, ha jövőre három autót indíthatnának, és Pastor Maldonado - Bruno Senna páros mellé a tartalékpilóta, Valtteri Bottas is felsorakozhatna a rajtrácsra. A Wolf által menedzselt fiatal finn tehetség idén Senna autójában rendszeresen lehetőséget kap a pénteki első szabadedzéseken, és sokak szerint jó eséllyel pályázik az egyik 2013-as pilótaülésre.

„Valtteri már részt vett néhány szabadedzésen, de a versenyzés az egy teljesen más dolog. Ő egy nagy tehetség, és meg akarjuk tartani, de a dolognak van egy gazdasági oldala is” – célzott a Maldonado és Senna által hozott összegekre az osztrák szakember.

A szezon elején Bruno Senna támogatóinak köszönhetően ütötte ki a nyeregből a tapasztalt Rubens Barrichellót, ettől függetlenül neki nagyobb félnivalója van, hiszen venezuelai csapattársa egyrészt idén már bezsebelt egy futamgyőzelmet a Williamsnek, másrészt pedig a főszponzor, a venezuelai állami olajtársaság, a PDVSA támogatását élvezi.

Wolf szerint azonban ha a dolgok anyagi részét nem kell mérlegre tenni, abban az esetben is fejtörést okozna a jövő évi pilótafelállás, mert mindkét versenyző teljesítményével elégedett az alakulat.

„Inkább legyen három autónk jövőre” – mosolygott az ügyvezető igazgató, és védelmébe vette Sennát, aki bár gyengén kezdte a szezont, a nyári szünet előtti Magyar Nagydíjon azonban nagyszerűen teljesített, és egy hetedik helyezésnek örülhetett.

000 facebook_banner.jpg

„Engem lenyűgözött Bruno. Nem csak egy intelligens versenyző, de gyorsan is tanul. Feladatunk az, hogy a lehető legjobb módon támogassuk, hiszen a péntek délelőtti szabadedzéseken többnyire nem ülhetett autóba. Voltak már jó pillanatai, és volt olyan is, hogy nem jöttek össze a dolgok számára, de Magyarországon minden tökéletesen működött, és remélem, hogy ez volt a kezdete a hátralévő néhány jó hétvégének.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

f1 williams bruno senna formula-1 pastor maldonado valtteri bottas toto wolff