2012. aug 25.

F1 Hamilton szerint mindkét címre megvan még az esélyük

írta: FormaNet
F1 Hamilton szerint mindkét címre megvan még az esélyük

Lewis Hamiltonnak kétsége sincs afelől, hogy a McLarennek még mindig reális esélye van megnyerni a konstruktőri világbajnokságot, és magára is úgy tekint, mint 2012 egyik legnagyobb egyéni bajnoki esélyesére. A brit pilóta úgy gondolja, hogy néhány hét múlva minden sokkal egyértelműebb lesz majd.

Hamilton még esélyt lát a két címre.JPG

A 2008-as világbajnok egy győzelemmel a háta mögött érkezik Belgiumba, miután a Magyar Nagydíjon sikerült maga mögött tartania a hihetetlenül gyors Lotus autókat. Hamilton biztos abban, hogy ez a siker önbizalmat ad a csapatnak az idény utolsó 9 versenyére.

„ A magyarországi győzelmem a lehető legjobb, amivel Belgiumba mehetünk. Ez adott egy bonuszt a csapatnak, amivel a szünetre vonulhattunk, így mindenki pozitív érzésekkel fog visszaállni a munkába."- mondta a brit

Hamilton hozzátette, hogy ez a siker reményt adott neki, hogy igenis vissza lehet jönni ilyen hátrányból, és mind az egyéni, mind a csapat világbajnoki cím begyűjthető.

A McLaren pilótája jelenleg 47 egységgel áll a vezető Fernando Alonso mögött, és az istálló 53 pont lemaradással áll az éllovas Red Bullhoz képest. Úgy érzi, hogy noha nagy kihívás volna felzárkózni, mégsem lehetetlen. Az elkövetkező futamok kulcsfontosságúak lesznek az esélyesek életében. Most már nem lehet hibázni.

000 facebook_banner.jpg

„Tekintettel a sport kiszámíthatatlanságára még mindig nehéz megjósolni, hogy ki fogja nyerni a következő nagydíjat, de azt hiszem, az előttünk álló néhány hétben egy sokkal tisztább képet fogunk kapni a világbajnoki címet illetően. A szezon vége előreláthatólag nagyon kemény, de hihetetlenül érdekes taktikai csatát hoz majd."

Lewis Hamilton szerint egyik csapat sincs egyértelmű előnyben, viszont mindenkinek célja befogni Alonsót, ezért mindenki az eddigieknél is jobban fog harcolni. A brit pilóta szerint ritka, hogy a világbajnokság ezen szakaszába ilyen sokak mondhatják esélyesnek magukat, és valószínű, hogy ez még a Belga GP után is így marad.

Szöveg: FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

 

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1