2012. aug 27.

F1 Schumacher: Vettelnek meg kell tanulnia veszíteni

írta: FormaNet
F1 Schumacher: Vettelnek meg kell tanulnia veszíteni

Michael Schumacher eddig soha egy pillanatra sem bánta meg, hogy visszatért a Formula-1-be, mert ha nem is annyira nyilvánvaló, de az utóbbi években is számos szép pillanatot adott neki a királykategória. A hétszeres bajnok a Bildnek adott exkluzív interjúban honfitársáról, a regnáló bajnokról, Sebastian Vettelről is beszélt, és véleménye szerint a Red Bull ifjú titánja jelenleg egy tanulási folyamaton megy keresztül, hiszen tavalyi óriási fölény után most egy új helyzet állt elő számára, mégpedig az, hogy meg kell tanulnia veszíteni.

IMG_7390.JPG 

Michael Schumacher szerint a jelenlegi mezőny legerősebb versenyzője Fernando Alonso. A hétszeres világbajnok 2000-es évek elején jellemző dominanciáját (amikor öt egymást követő évben világbajnoki címet szerzett) éppen Alonso törte meg, amikor a Renault pilótájaként 2005-ben, majd 2006-ban is felülmúlta a Ferrari klasszisát. Schumacher a Bildnek elmondta, hogy még a könnyűnek tűnő sikerek mögött is kemény munka áll.

 „Vannak olyan időszakok, amikor úgy tűnik, hogy minden jól működik, de ezért keményen meg kell dolgozni” - nyilatkozta a 43 esztendős német, aki úgy véli, hogy a legutóbbi két évben világbajnokságot ünneplő honfitársának, Sebastian Vettelnek most meg kell tanulnia veszíteni.

„Sebastian egy remek srác, és egy remek pilóta, de jelen pillanatban egy kicsit más helyzetben van (az előző évhez képest), így most egy tanulási folyamatban van. Ahhoz, hogy valaki jó győztes legyen, tudnia kell veszíteni is, ez is része a fejlődésnek. Amikor megtanultál veszíteni, akkor tudod csak  igazán respektálni és élvezni a győzelmet.”

A tapasztalt bajnok jól tudja, hogy az élet minden területén vannak hullámvölgyek, és ezt jól mutatja saját F1-es karriere is, melynek volt egy első, igazán sikeres szakasza, ám amióta a Mercedes színeiben visszatért a királykategóriába, mindössze egy alkalommal ünnepelhetett dobogós helyezést.  

000 facebook_banner.jpg

„Soha nem sajnálkoztam azon, hogy másodjára visszatértem. Azóta is voltak jó momentumok, még ha egy kívülálló számára ez nem is tűnt fel” - jelentette ki Schumacher, aki persze hozzátette azt is, hogy sajnálná ha F1-es pályafutása „második részét” követően győzelem nélkül vonulna vissza, de a jövő évi terveiről továbbra sem hajlandó beszélni.

„Idén mi már nem beszélhetünk a bajnoki címről, és, hogy ez az utazás folytatódik-e a következő évben, az még nem teljesen világos” – mondta a soron következő belga versenyhétvégén 300. nagydíjára készülő német.

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 michael schumacher formula-1