2012. aug 29.

F1 Menedzsere szerint nem kizárt, hogy Petrov elhagyja a Formula-1-et

írta: FormaNet
F1 Menedzsere szerint nem kizárt, hogy Petrov elhagyja a Formula-1-et

Vitalij Petrov menedzsere, Oksana Kosacsenko elárulta, ha pártfogoltjának a jövőben sem sikerül fizetést realizálnia az F1-es versenyzésből, akkor másfelé veszi az irányt.

34. vitalij petrov.JPG  

A 27 esztendős Vitalij Petrov 2010 óta része a királykategória mezőnyének. F1-es pályafutását a Renault színeiben kezdte, és rákövetkező évben is maradt az akkor már Lotus Renault néven szereplő istállónál, de tavaly már nem hosszabbították meg a szerződését. Az orosz pilóta végül saját támogatóinak köszönhetően bevásárolta magát Jarno Trulli helyére a Caterhamhez.  

Menedzsere, Oksana Kosacsenko azonban most arra figyelmeztet, hogy jövőre szeretnének változtatni azon tendencián, hogy Petrov fizetés nélkül, sőt pénzért cserébe sorakozhasson fel a rajtrácsra. Ha ez nem sikerül, abban az esetben Petrov elhagyja a szériát.

„Ha egy orosz versenyző senki számára nem lesz érdekes a Formula-1-ben, csak  Vitalij Petrov és Oksana Kosacsenko számára, akkor megtaláljuk az irányt a Formula-1-en kívül"- jelentette ki a menedzser, a Sport-Express-nek.

000 facebook_banner.jpg

„A Formula-1 egy nagy, és nagyon rangos esemény, de Vitalij számára ez egy munka, amiből nem kap pénzt. Hogy miért? Ennek számos oka van.”

„Oroszországban, nehéz eladni bármilyen sportolót, de ha ez egy autóversenyző, akkor szinte lehetetlen" - tette hozzá Kosacsenko.

Vitalij Petrov esetleges távozásának több, egyelőre pontosan nem látható, káros következménye is lehet, mind a Caterham, mind pedig az egész F1-re nézve. Tony Fernandes csapata azonnal elveszíti azokat az orosz szponzorokat, melyek rendkívül fontosak a csapat költségvetése szempontjából, és pótlásuk a mai pénzügyi-gazdasági helyzetben nem lesz egyszerű dolog. Talán éppen ezért lenne fontos a menedzser figyelmeztetését komolyan venni, és az orosz pilótának köszönhető támogatásokból bizonyos összeget visszaosztani a versenyzőnek.

Az F1 egész szempontjából azért lehet rossz hatással az orosz pilóta távozása, mert a 2014-es első Orosz Nagydíjra jelentősen megcsappanhat a hatalmas országon belül, az eddigi előjelek szerint egyébként sem túl nagy érdeklődés. Ennek pedig az F1 pénzügyeire nézve, a kevesebb jegyeladás mellett egyéb, jelentős gazdasági kihatása is lehet, többek között a támogatók, és szponzorok elmaradása, hiszen senkinek sem éri meg üres lelátók előtt hirdetni.   

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 vitalij petrov formula-1 cateham