2012. aug 30.

F1 Alonso szerint esőben nagyobb esélye van egy jó eredményre

írta: FormaNet
F1 Alonso szerint esőben nagyobb esélye van egy jó eredményre

Fernando Alonso nem titkoltan esős versenyhétvégében reménykedik, hiszen a nedves időjárási körülmények között nem feltétlenül az autó sebessége a kulcs a sikerhez, így nagyobb esélye lenne, hogy újabb értékes pontokkal gyarapodjon. 

fernando alonso.JPG 

Fernando Alonso jelenleg 40 pontos előnnyel vezeti a bajnoki pontversenyt, a második helyen álló Mark Webber előtt, ugyanakkor köztudott, hogy a Ferrari továbbra sem a mezőny leggyorsabb autója. Éppen ezért a Spában egyáltalán nem szokatlan esős verseny talán segítségére lehet ebben az erős mezőnyben.

„Ha az autód versenyképes, és te magad is, akkor talán jobb a száraz verseny, mert az következetesebb” - mondta a spanyol a Shell által szervezett csütörtöki médiaeseményen.

„Ha gyorsak vagyunk, akkor 99 százalék a valószínűsége egy dobogós helyezésnek, ami már egy jó eredmény lenne számunkra. De ha nem vagyunk versenyképesek, akkor biztos vagyok abban, hogy nedves időjárási körülmény segítenek, mert több lehetőség rejlik benne, többek között a megfelelő abroncsok megfelelő pillanatban való kiválasztása.”

„Jelenleg nem tudom, mi lenne számunkra a jobb, de elnézve az idei bajnokságot, az esős verseny kedvezőbb lenne.  Ugyanakkor a nedves aszfalton több a kockázat, ott vannak a vízátfolyások, a fehér vonalak, a rázókövek, szóval sokat nyerhetsz vele, de sokat is veszíthetsz. A bajnokság szempontjából fontos, hogy minden versenyt pontszerző helyen fejezzünk be, és bár az eső több kockázatot jelent, de ezek a kockázatok mindenki számára ugyanazok.”

000 facebook_banner.jpg

A kétszeres bajnok természetesen újult erővel készül a folytatásra, hiszen a hosszú nyári szünet alatt volt ideje feltöltődni, ami saját elmondása szerint is rendkívül fontos volt ebben a kiélezett küzdelemben.

„Jó volt kicsit távol kerülni az F1-től, és volt 10-15 napom arra, hogy feltöltsem az akkumulátorokat, most pedig száz százalékosan érkezünk vissza, tele motivációval, és a vággyal, hogy újra autóba üljünk. Már jó néhány napja alig várom az első edzésnapot. Hét versenyünk lesz még Európán kívüli, ami időeltolódással és sok utazással jár, ezért is kell száz százalékosnak lennünk, hiszen hosszú lesz a szezon utolsó része.”

 

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso spa belga nagydíj formula-1