2012. aug 30.

F1 Domenicali: Jelenleg nincsenek feltörekvő fiatal sztárok az F1-ben

írta: FormaNet
F1 Domenicali: Jelenleg nincsenek feltörekvő fiatal sztárok az F1-ben

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali hangot adott azon véleményének, hogy a Formula-1-ből jelenleg hiányoznak az igazán tehetséges feltörekvő fiatalok, és úgy véli, ennek legfőbb oka a tesztelésekre vonatkozó szigorú előírások.

stefano domenicali.JPG 

A költségcsökkentés miatt bevezetett tesztkorlátozások időről-időre felmerülő problémaként jelentkeznek a Formula-1 jövője szempontjából, és leginkább a Scuderia Ferrari az a csapat, mely ellenzi ezeket a korlátozásokat. Most a maranellóiak csapatvezetője, Stefano Domenicali figyelmeztet arra, hogy ha nem enyhülnek a tesztekre vonatkozó szigorítások, akkor évről-évre nagyobb lehet a baj, hiszen az utánpótlás nem lesz megfelelő színvonalú.

„Nem fogok negatív dolgokat mondani a jelenlegi versenyzőkről, de nyilvánvaló, hogy jelenleg egyetlen olyan feltörekvő nagy sztárt sem látunk, mint anno a múltban”- mondta Domenicali a TotalRace-nek.

„Ha nem szervezünk F1-es teszteket, akkor ez a probléma csak nagyobb lesz. Ezért próbálom meggyőzni a többieket, hogy a teszt az F1 kritikus pontja, és nem csak az autó fejlesztése illetve a csapat szempontjából, hanem az új versenyzői generációnak, akiknek esélyt kell adni, és meg kell néznünk mire képesek.”

„Tesztek nélkül azt kockáztatjuk, hogy lehetetlenné tesszük az új csillagok születését, hiszen amikor megérkeznek a szériába, még nincs megfelelő tapasztalatuk, ennek következtében a nagy nyomás alatt hibázni fognak, és nehéz helyzetbe kerülnek.”

000 facebook_banner.jpg

A fiatalok tapasztalatgyűjtése érdekében néhány éve már bevezették a fiatal pilóták tesztjét, melynek eddig a szezon végén Abu Dzabi adott otthont, ám idén ez ügyben is problémák adódtak. Logisztikai okokból ( a versenynaptár zsúfoltsága miatt) több csapat is úgy döntött, hogy év közben ejti meg a tesztet. A Williams, a Marussia és a HRT júliusban Silverstone-ban adott lehetőséget a fiataloknak, a Mercedes, a Ferrari, és a Force India szeptember 11. és 13. között Magny-Cours-ba utazik, míg a McLaren, a Red Bull, és a Toro Rosso biztosan kitart Abu-Dzabi mellett. A többiek egyelőre még nem jelezték döntésüket.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

 

Szólj hozzá

teszt ferrari f1 formula-1 stefano domenicali fiatal pilóták tesztje