2012. aug 30.

F1 Räikkönen: Nincs semmi különleges praktikám Spában

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Nincs semmi különleges praktikám Spában

Kimi Räikkönen legutóbbi öt belgiumi versenyén négyszer győzni tudott, ezért sokan úgy vélik, ő a hétvége egyik favoritja. A finn nem tagadja, hogy a győzelemért akar harcba szállni, ugyanakkor nem gondolja, hogy Spa bármelyik más pályánál jobban fekszik számára, azaz semmi titka nincs eddigi belgiumi lehengerlő sikereinek. 

Raikkönen Német GP előtt1.jpg 

Sokan csak „Spa királyaként” tartják számon, sőt többen már a győzelmét is elkönyvelték a hétvégi Belga Nagydíjon, Kimi Räikkönen mégis óvatosan nyilatkozott csütörtökön, a paddockban adott interjúban. A finn emlékeztetett arra, hogy zárt már rossz hétvégét is Spában, és korábbi sikerei ellenére semmi sem lefutott még. A 2007-es világbajnok a maga szokásos stílusában beszélt arról is, hogy itt sem vezet másképp, mint a többi versenyhelyszínen.

 „Nincs semmilyen speciális dolog, amit itt esetleg másképp csinálnék, mint a többi pályán. Úgy gondolom, hogy a múltban értem el jó eredményt is, de volt már rossz hétvégém is ezen a helyszínen ” - kezdte Räikkönen a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Remélhetőleg egy normális, jó hétvégénk lesz, és meglesz a kellő gyorsaságom ahhoz, hogy a győzelemért harcoljak. Csak ez számít, úgyhogy nem gondolnám, hogy bármi olyan lenne számomra ebben a helyben, ami máshol nincs” – vélekedett Räikkönen, és kiemelte, semmi garancia nincs arra, hogy újra a győzelemért fog küzdeni.

„Ez nem úgy működik, hogy idejössz, és akkor hopp, minden tökéletes lesz. Lehet katasztrofális is. Reméljük, hogy egy jó hétvégénk lesz,  és bár úgy gondolom, hogy ott lehetünk az élen, de jelenleg még  mi sem tudjuk hogyan alakulnak majd a dolgok. Idén a legtöbb versenyen kihívást jelentettünk a győzelemért folytatott harcban, ezért nem látok arra okot, hogy itt miért ne tennénk ugyanezt.”

Az időmérő edzés mondhatni a Lotus achilles sarkának számít, hiszen idén legtöbbször a kvalifikációkon nem tudtak úgy teljesíteni, ahogy szerettek volna. Räikkönen mégis úgy gondolja, hogy Spában az időmérő talán kevésbé nagy jelentőségű, mint akár a Magyar Nagydíjon.

000 facebook_banner.jpg

„Mindig fontos az időmérés, de talán itt nem annyira fontos, mint az előző futamon (Hungaroringen). Általában megkönnyíti a dolgodat vasárnaponként abban, hogy kimaradj az első kanyarban történő incidensekből, és tiszta legyen a pálya előtted, így a saját tempódat tudd diktálni. Mindez nagyon fontos lehet. Éppen ezért megpróbáljuk a legjobbat kihozni, bár idén sajnos ez nem mindig sikerült.  Többé-kevésbé tudjuk min kell változtatnunk, és el is fogjuk érni, hogy a legjobban szerepelhessünk” – bizakodott a Jégember.

 

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen spa belga nagydíj formula-1