2012. aug 31.

F1 A Marussia lett az eseménytelen 2. edzés favoritja

írta: FormaNet
F1 A Marussia lett az eseménytelen 2. edzés favoritja

Az embertelen időjárási körülmények miatt majdnem mért kör nélkül zárult a második, 90 perces szabadedzés, sokan még csak az installációs körre sem hajtottak ki a belga pályára. Végül az utolsó percekben azért néhányan szépítettek a teljesen üres tabellán, és közülük a Marussia újonca, Charles Pic rakta össze legjobban a körét. 

36. charles pic.JPG 

Az időjárás délutánra sem javult, továbbra is esős feltételek, szél, és 11 fok jellemezte a belga helyszínt, és az edzés 90 perce alatt semmit sem változtak a körülmények. A „forgatókönyv” majdnem ugyanaz volt, mint délelőtt, azzal a különbséggel, hogy bő háromnegyed óra elteltével még senki sem merészkedett ki a boxból.

A csapatok és néhány pilóta - köztük Lewis Hamilton - munka helyett twitterezéssel múlatta az időt. A Ferrari többek között közölte, Felipe Massa autójában kicserélték a motort. A brazil alatt még az első tréning legvégén állt meg a kocsi, de mivel a csere az edzések alatt történt, így természetesen nem von maga után büntetést.

A legfőbb téma persze a zord időjárás volt, és néhány csapat sajnálkozását fejezte ki, hogy a belga rajongóknak ilyen körülmények jutottak, és amellett, hogy bőrig áznak, még csak nem is látnak semmi eseményt a pályán. Ahogy telt az idő már csak a legelszántabb szurkolók várakoztak, a többség elindult hazafelé.

A Caterham már a tréning elején közölte, hogy az előrejelzések szerint mindvégig kitart az eső, majd a várakozás közepette azon tanakodtak, hogy kávét vagy teát igyanak. Végül az utóbbi nyert, tejjel, cukor nélkül. A Lotusnál a csokoládéra szavaztak, a Saubernél pedig a Pirelli gumikra irigykedtek, mert azokat legalább melegen tartják.

Nagyjából 50 perc elteltével végre a Mercedes közölte, hogy az „első bátor pilóta” Nico Rosberg lesz, és egy Ezüst Nyíl ki is hajtott a pályára. A Ferrari a Twitteren még gratulált is Rosbergnek, hogy elsőként töri meg a csendet.  Rosberg példáját a csapattárs, Michael Schumacher és Heikki Kovalainen szinte azonnal követte. A finn meg is forgott a Les Combes-nál, de nem tett kárt a Caterhamben, viszont gyorsan vissza is hajtott a biztonságos boxba. Rosberg az installációs köre után még két körre kihajtott, majd Kovalainenhez hasonlóan ő is visszagurult, persze köridő nélkül. A hétszeres bajnok 4 kör után követte csapattársát, majd a „nagy” forgalmat ismét csend váltotta fel.

A következő jelentkező Hamilton, Vettel és Hülkenberg trió volt, majd Button és Massa is kilátogatott 2-2 kör erejéig. Már csak 10 perc volt hátra a leintésig, mért kör azonban még egy név mellett sem tűnt fel.

Az utolsó percekben még néhányan kihajtottak, végül 10 versenyző neve mellé került egy-egy gyengécske köridő.

000 facebook_banner.jpg

Második szabadedzés eredménye:

2. szabadedzés-spa.JPG

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 spa belga nagydíj marussia formula-1 második szabadedzés