2012. aug 31.

F1 A riválisok nem hisznek Alonsónak

írta: FormaNet
F1 A riválisok nem hisznek Alonsónak

Annak ellenére, hogy vezeti a bajnoki pontversenyt, Fernando Alonso úgy véli, a top csapatok közül a Ferrari a leglassabb autó. A spanyol két nagy riválisa, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton azonban kételkedik ezen kijelentés valóságtartamában, és mindketten úgy látják, hogy a ferraris egyáltalán nem esélytelenebb náluk.

fernando alonso - spa.JPG 

Fernando Alonso ez egyedüli versenyző a mezőnyben, aki idén már három futamgyőzelmet aratott, és 40 pontos előnye kellő magabiztosságot adhatna a spanyol klasszisnak a szezon hátralévő részére is, ám Alonso mégis kissé pesszimistán válaszolt arra a kérdésre, hogy mennyire érzi magát a világbajnokság favoritjának.

„Azt hiszem semmi nem változott a nyár folyamán.  Amikor négy-öt hétre leállunk, és csak a pontokról beszélgetünk, akkor úgy tűnhet, mintha nagy előnyünk lenne, de elég két-három rossz verseny ahhoz, hogy minden megváltozzon. És ha az élmezőnyt nézzük, akkor teljesítmény szempontjából egyértelműen mi vagyunk a leglassabbak. Pontok terén előnyben vagyunk, teljesítmény szempontjából viszont hátrányban, ezért nem hinném, hogy mi vagyunk a favoritok.”

A 31 esztendős versenyző a Magyar Nagydíjat hozta fel példaként, ahol teljesen száraz időjárási körülmények között megmutatkoztak a Ferrari tempójának hiányosságai.

„A legutóbbi futamon nyolc tizedmásodperccel maradtunk el a pole pozíciót érő köridőtől, ami egy kicsit túlságosan is sok. Javítanunk kell ezen a helyzeten. Majd meglátjuk, hogy itt és Monzában mennyi lesz a különbség, mert ez a két pálya elég más, hiszen más pályákkal ellentétben, itt alacsony leszorítóerőre van szükség. Így a következő két nagydíjon bármi megtörténhet, és remélhetőleg tudunk néhány értékes pontot szerezni. A következő viszonyítási pont pedig Szingapúr lesz, ahol le kell zárnunk ezt a szakadékot az időmérőn.”

A spanyol bajnok két legnagyobb riválisa, a harmadik helyen álló címvédő, Sebastian Vettel, illetve az egykori csapattárs, Lewis Hamilton azonban teljesen másként látja a Ferrari helyzetét, és egyáltalán nem gondolják, hogy az F2012 lassabb lenne a McLareneknél és a Red Bulloknál.

000 facebook_banner.jpg

Sebastian Vettel: Nem csak azért áll az élen, mert valaki aláírt neki egy csekket egy összegről, amiért cserébe pontokat kapott. Azt gondolom, hogy megérdemelten vezeti a bajnokságot. Persze, ha a szezon elejét nézzük, és a téli teszteket, akkor úgy tűnt, hogy a Ferrarinak elég sok problémája van, de végül egy nagyon versenyképes autót építettek. Minden körülmények között, és bármilyen feltételek mellett versenyképesek voltak. Azt gondolom, rászolgált, hogy abban a helyzetben legyen, ahol most van, és ha az elmúlt pár versenyt nézzük, a végén mindig elég gyors volt ahhoz, hogy dobogóra álljon, olykor pedig ahhoz is, hogy megnyerje a versenyt.

Lewis Hamilton: Persze, hogy ezt mondja, nem igaz?  Ilyen módon pozicionálja magát, valószínűleg én is ugyanezt mondanám: A négy top csapat közül az enyém a leglassabb, mégis látjátok, mire vagyok képes. Nem tudom miért mondja, hogy nem elég gyors a kocsija – kivéve, ha úgy érzi, hogy kicsit hátralépett, de nem hiszem, hogy ez a helyzet. Fernando talán még mindig a legjobb pilóta jelenleg, és következetesen pontokat szerez. Eddig mindent versenyt pontszerző helyen fejezett be, azaz stabil munkát végez, és mindeközben több futamot is megnyert. Szóval biztosan nem mondanám, hogy övé a legrosszabb autó.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 lewis hamilton fernando alonso sebastian vettel formula-1