2012. aug 31.

F1 Bruno Senna sokkal jobb teljesítményt ígér a szezon második felére

írta: FormaNet
F1 Bruno Senna sokkal jobb teljesítményt ígér a szezon második felére

Bruno Senna biztos benne, hogy meggyőző teljesítményt fog nyújtani a Formula-1 2012-es szezonjának második felében. A brazil pilóta időmérős helyezésein szeretne elsősorban javítani, ebben látja a sikeres szereplés kulcsát.

25. bruno senna.JPG 

A Williams brazil versenyzője, Bruno Senna 24 világbajnoki pontot szerzett a szezon első felében, amit jelentősen gyarapítani szeretne a hátralévő futamokon. A Belga Nagydíj kiváló lehetőség lehet erre, hiszen a 2011-es szezonban kiváló időmérőt futott a 28 éves pilóta, a Nick Heifeldtől megörökölt Renault-val, de idén éppen a kvalifikációs teljesítmény volt Senna legfőbb gyengepontja.

Amikor megkérdezték a brazil pilótától, hogy könnyebb dolga lenne-e, ha tavaly az összes versenyen rajthoz állt volna, azt felelte: ”Azt gondolom, igen.”

„A tanulási görbe úgy kevésbé lenne meredek, annak ellenére is, hogy a gumik most újak. Vannak jó ötleteink, arról hogy melyik tartományban szenvednek a gumik, és hogy hol foghatók keményebben munkára. De ez csak az autókról és a gumikról szerzett tapasztalaton múlik ebben az évben.”

Senna a nyári szünet előtti Magyar Nagydíj időmérőjén végre rendkívül jól szerepelt, hiszen a legjobb 10 közé sikerült beverekednie magát, majd a versenyen hat pontot gyűjtött, így ezzel az eredménnyel valószínűleg Belgiumban is megelégedne.

„Folyamatosan több és több információt szerzünk a száraz pályás versenyképességről. Nagyon küzdöttem az időmérővel, de általában a versenyeken jó helyezést érek el.”

„Magabiztosan hajtok pályára, hogy képes leszek nagy különbséget elérni. Kvalifikálnom kell magam egy jó helyre, és abban a pozícióban kell befejeznem a versenyt, és akkor több pontot fogok szerezni.”

000 facebook_banner.jpg

A szezon hátralévő részében is tapasztalatszerzésre és a jó teljesítményre fókuszál a brazil pilóta.

„Megpróbálok annyira sokat tanulni, amennyit csak tudok. Jelen pillanatban sokkal magabiztosabbnak érzem magam, mint az év elején. Azt gondolom, van remény arra, hogy egy jó eredményt érjünk el.”

FormaNet, Kiss Róbert

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 williams bruno senna formula-1