2012. aug 31.

F1 Räikkönen: Egy második vb cím semmit nem változtatna az életemen

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Egy második vb cím semmit nem változtatna az életemen

Kimi Räikkönen idei visszatérését követően sokak meglepetésére rögtön olyan erősen kezdett, hogy a szezon második felében harcolhat a világbajnoki címért. A finn azonban - mint ahogy természetéből adódóan sok minden mást - viszonylag lazán kezeli a bajnoki trófea kérdését, és persze örülne ha duplázna, de ha nem jön össze, akkor sincs probléma, hiszen egy bajnoki trófeája már van, azaz a célját elérte.

kimi raikkonen - spa.jpg 

Annak ellenére, hogy nem titkolt célja a futamgyőzelem, Kimi Räikkönen biztos benne, hogy akár megnyeri második világbajnoki címét, akár nem, az életét egyik verzió sem fogja megváltoztatni. A 2007-es világbajnok egyértelművé tette, nem ez az egyetlen motiváló tényező, amiért visszatért a királykategóriába.

A 32 éves versenyző természetesen idén is mindent el fog követni csapatával, a Lotusszal, hogy behozza 49 pontos lemaradását Fernando Alonsóval szemben, de kétségbeesni nem fog, ha ez mégsem sikerül.

„Mindig is úgy voltam vele, hogy egy világbajnokságot szeretnék nyerni és akkor boldog leszek. Ha esetleg azután még lesz esélyem erre, akkor annak örülök, de ellenkező esetben sem fogok elkeseredni” – nyilatkozta Räikkönen Spában.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy nyerjünk, de ha nem jön össze, akkor nem jön össze. Hosszú távon nem fogja megváltoztatni az életemet. Azért vagyunk itt, hogy futamokat nyerjünk, és esetleg a bajnokságot, de ez nem egy olyan dolog, ami hirtelen megváltoztatja majd az életemet.”

„Ha egyszer úgy érzem, hogy abba kell hagynom, akkor megteszem, de most még megpróbálok mindent, és küzdeni fogok. Azonban nem ez fogja eldönteni, hogy maradok-e vagy sem.”

Kimi hozzátette, azzal, hogy rögtön a visszatérését követően benne van a bajnokságért folyó vadászatban, ez nem változtat azon a tényen, hogy hétről - hétre, versenyről - versenyre ugyanazt a magatartást tanúsítsa, és ugyanúgy vezessen, ahogy eddig.

„Ez nem változtat semmin. Ha az utolsó helyen vagyok, akkor is a pontokért fogok hajtani. Mindig úgy versenyzünk, ahogy tudunk és meglátjuk mi sül ki belőle.”

„Nehéz lett volna bármit is megjósolni… egy új csapathoz érkeztem és bár várható volt, hogy lesz egy versenyképes autónk, mégis nehéz lett volna megmondani az előző év után, hogyan is fogunk állni. Úgyhogy, nagyon boldog vagyok amiatt, ahogy a dolgok alakultak és biztos vagyok benne, hogy sok helyen tudunk még javítani.  Azonban az sem kizárt, hogy rosszabbul sülnek el a dolgok” – értékelt a finn bajnok.

000 facebook_banner.jpg

Arra a kérdésre, hogy mennyire értékelne egy esetleges második vb trófeát az elsővel szemben, melyet még 2007-ben Ferrarival nyert meg, Räikkönen így reagált.

„Még csak a Ferrarival nyertem, úgyhogy nehéz megmondani. Jó időket töltöttem velük, megnyertem a világbajnoki címet, és bár a dolgok a végén alakulhattak volna jobban is, de ilyen az élet, és ilyen a versenyzés. Most viszont itt vagyok, és boldog vagyok a csapatomnál. Remélhetőleg még nyerhetünk futamokat, és továbbra is harcban lehetünk a világbajnoki címért.”

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen formula-1