2012. aug 31.

F1 Vettel kicsit sem pánikol az egy futamgyőzelem miatt

írta: FormaNet
F1 Vettel kicsit sem pánikol az egy futamgyőzelem miatt

A címvédő Sebastian Vettel eddig mindössze csak egy futamgyőzelmet zsebelt be a 2012-es szezonban, így nem meglepő, hogy a tavalyi elsöprő fölénye után ez az eredmény egyáltalán nem kielégítő számára. Ugyanakkor a Red Bull német klasszisa kicsit sem pánikol, hiszen tudja, hogy a hátralévő kilenc futamon még bármi megtörténhet, és úgy véli, továbbra is az élmezőnyben harcolhat a következő győzelemért. Tavaly Vettel nyert Belgiumban, és bízik benne, hogy hétvégén meg tudja ismételni 2011-es sikerét.

sebastian vettel - spa.jpg 

A nyári szünetről visszatérve, visszatekintve a szezon első felére, meg tudnád mondani mennyire vagy elégedett idei egyetlen egy futamgyőzelmeddel?

Sebastian Vettel: Természetesen többször szeretnék nyerni, de sajnos néhány helyen nem használtunk ki minden lehetőséget. Bahreinben nyerni tudtam, és, hogy ez a többi futamon nem sikerült, annak különböző okai vannak. Ugyanakkor a szezon még nagyon hosszú, és sok verseny van még hátra, így biztos vagyok benne, hogy legalább még egyszer nyerni fogok, de lehet, hogy többször is.

Honfitársad, Michael Schumacher ezen a hétvégén ünnepli 300. nagydíját. Mit gondolsz erről? 

SV: Természetesen gratulálok neki. Számomra Michael egy nagyon különleges srác, hiszen gyerekként is felnéztem rá, mint ahogy most is. Természetesen most más a helyzet, mint akkoriban, amikor megismertem, és mi nagyon jól kijövünk egymással. Ő még mindig nagyon motivált, hiszen még mindig szereti versenyautókat, és még mindig van ég benne a tűz. Azt hiszem ez az, ami igazán számít, függetlenül a korától, vagy attól, hogy hány versenyt teljesített.

Spában tavaly nagyon jó versenyed volt, és a Red Bull nagyon erős volt. Van-e valamilyen ok, amiért idén nem lesz ugyanez a helyzet?

SV: Nagyon nehéz itt megjósolni, hogy mi lesz. Először is az időjárási körülmények egész hétvégén változékonyak lesznek. Ma süt a Nap, holnapra esőt jósolnak, majd szombaton és vasárnap ismét jobb lehet az idő. De akár egy órán belül mindez megváltozhat. Mindanyiunknak volt egy kis szünete a legutóbbi verseny óta, így feltöltődhettünk. Persze azt tudom, hogy milyen autónk lesz ezen a hétvégén, de azt szinte lehetetlen megmondani, hogy a többiek mennyit léptek előre. Természetesen azt remélem, hogy az autón jó lesz, de jelenleg még nehéz bármit is mondani.

Néhányan azt várják, hogy a bajnokság kicsit egyenletesebb lesz ahhoz a hullámvasúthoz képest, amit az első félidőben láthattunk. Mi a véleményed erről?

SV: Nekem is ez a véleményem. Minél több versenyen vagyunk túl, remélhetőleg annál következetesebbé válik, és tudnunk kell egyenletesen minél több pontot gyűjteni. Ez is a célunk, és az, hogy a legjobb csapatok között harcoljunk a bajnoki címért.

Meg tudod magyarázni, hogy Spa miért olyan különleges?

SV: Ha csak sétálok a pályán, már akkor is érzem a különbséget. Nagyok a szintkülönbségek, és a környék miatt is. Először is a környezet ami körbevesz minket, majd a pálya. Pontosan ezért különleges, mert egy csodálatos pálya, gyors és egymásba fonódó kanyarokkal, mint például az Eau-Rouge. Ez az, ami annyira különlegessé teszi.

000 facebook_banner.jpg

Kilenc futam van még hátra, és erre van 13 hét. Egy versenyző, illetve a csapat szempontjából milyen nehézségeket, és mekkora kihívást jelent ez?

SV: Egyrészt az emberi teljesítmény és a megfelelő fizikai felkészültség nagyon fontos, de mindemellett nem szabad megfeledkezni a csapat egészéről, azokról sem, akik a színfalak mögött dolgoznak. Igen kemény időszak lesz, hiszen szó szerint pályáról-pályára utazunk, akár a bolygó másik oldalára, és közben amennyire csak lehet meg kell tartanunk a koncentrációnkat.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

 

Szólj hozzá

f1 red bull spa belga nagydíj sebastian vettel formula-1