2012. sze 01.

F1 A világ leggazdagabb családja is támogatja Perez maradását a Saubernél

írta: FormaNet
F1 A világ leggazdagabb családja is támogatja Perez maradását a Saubernél

A nyári szünet után, a spa-francorchampsi versennyel úgy tűnik, hogy pont kerül az egyik legnagyobb pilótakérdésre. Annak az esélye, hogy a mezőny egyetlen mexikói pilótája a Saubernél marad jelentősen megnőtt az utóbbi napokban.

26. sergio perez.JPG

A Ferrari pilóta akadémia programjában is résztvevő latin-amerikai pilótát, egész évben Felipe Massa ülésének elsőszámú várományosaként emlegették, azonban a 22 éves Pérez csütörtöki nyilatkozata azt sejteti, hogy közelebb áll kontraktusa meghosszabbításhoz, mint egy maranellóiakkal kötött szerződéshez.

„ A Sauber egy remek csapat, amely nagyszerű munkát végez. Mikor bemegyek a gyárba, és látom, mennyire motiváltak az ott dolgozók, nem látok okot a távozásra. Boldog vagyok itt, napról-napra egyre kényelmesebben érzem magam a csapatnál. Szerintem a csapat képes egy versenyképes autót építeni a következő szezonra, tehát értelmetlen lenne továbbállni."

Egy svájci lap korábban beszámolt arról, hogy a guadalajarai születésű versenyző támogatója, Carlos Slim és a Ferrari istálló augusztusban dönt majd Sergio Perez sorsáról. Slim Domit, - akinek édesapja, Carlis Slim, a világ leggazdagabb embere, vagyona körülbelül 70 milliárd amerikai dollárra rúg - egy francia Formula 1-es weboldalnak nyilatkozott.

„Ha meguntam a várakozást, egyszerű a megoldás: felhívom Monisha Kaltenbornt, megveszem az egész csapatot, és csinálok belőle egy Scuderia Mexicot."

Ugyanennek a weboldalnak az érintett Sauber vezérigazgató és részvénytulajdonos Kaltenborg viccesen elmondta, hogy egyelőre még semmiféle ilyen jellegű hívást nem kapott.

„Haladunk tovább az utunkon a céljainkkal és a több, mint 300 alkalmazott iránti felelősségünkkel."

000 facebook_banner.jpg

A Sauber csapatfőnöke, Peter Sauber hozzátette, hogy elhiszi, hogy Slim tett ilyen nyilatkozatot, de a mai világ tele van pletykával, és nem kell mindent komolyan venni.

Kaltenborn elmondta, hogy egyáltalán nem sietnek, ami a 2013-as pilótafelállást illeti.

„Nem kötjük le magunkat túlságosan a pilótakérdéssel."

Egy másik pletyka is napvilágot látott a közelmúltban, miszerint a Sauber inkább új pilótát keresne, mert Esteban Gutierrezt nem látják túlságosan „jövedelmező" harmadik számú versenyzőnek, azonban ehhez a csapatfőnök nem kívánt semmit hozzáfűzni.

Szöveg: FormaNet, Jeney Anna

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

ferrari forma1 carlos slim formula1 sauber sergio perez