2012. sze 02.

F1 Hamilton nem akar beszélni, Grosjeant keményen megbüntették

írta: FormaNet
F1 Hamilton nem akar beszélni, Grosjeant keményen megbüntették

A Belga Nagydíj már a rajtnál nagy izgalmakat hozott, hiszen Romain Grosjean a fűre szorította Lewis Hamiltont, aki elvesztette uralmát a McLaren fölött. Az eset tömegbalesetet okozott, amely során Fernando Alonso és Sergio Pérez is kénytelen volt feladni a futamot. Lewis Hamilton nem szerette volna megvitatni az esetet a verseny után.

baleset spában.jpg

Izgalmas és veszélyes momentumok követték egymást a Belga Nagydíj rajtjánál. Romain Grosjean nagyon keményen ráhúzta autóját Lewis Hamiltonra, aki a fűre kényszerült, majd elvesztette uralmát a McLaren fölött. Az ütközés során mindkét autó irányíthatatlanná vált, és Fernando Alonsót is kiütötték a versenyből. A szerencsétlen esetben a két Sauber pilóta is rosszul járt, Sergio Pereznek muszáj volt feladnia a futamot, míg Kobajasi Kamuinak új első szárnyért kellett kiállnia a boxba.

Lewis Hamilton a baleset után indulatos párbeszédbe kezdett a La Source bukóterében Romain Grosjeannal, majd csalódottan távozott a boxutca irányába. A brit csalódottsága teljes mértékben érhető, hiszen értékes világbajnoki pontokat gyűjthetett volna, ha a francia pilóta kicsit több helyet hagy neki a rajtnál.

Az esettel nem akart részletesen foglalkozni Hamilton, csak Jenson Buttonnak szeretett volna gratulálni.

„Nem szeretnék a rajtbalesetről beszélni" – mondta az angol pilóta
„Csak gratulálni szeretnék Jensonnak, fantasztikusan versenyzett. Úgy tűnt, mintha csak egy sétagalopp lett volna számára a verseny."

Hamilton nagyon örül a csapata teljesítményének, és Monzában mindent meg fog tenni a győzelem megszerzése érdekében.

„Nagyszerű volt látni a csapat helyezését, meg van a lehetőségem rá, hogy mindent kihozzak az autómból a következő versenyen."

Egy kis időre a levegőbe is emelkedett Lewis Hamilton autója. A brit pilóta szerint azonban az eset nem volt annyira veszélyes, mint amennyire az kívülről látszott.

„Volt már sokkal rosszabb is, mint ez" – nyilatkozta a McLaren pilótája.

000 facebook_banner.jpg

A versenyt követően vizsgálták a baleset körülményeit, és megszületett a döntés. A versenybíróság egyértelműen Grosjeant találta vétkesnek, és igen szigorú büntetést szabott ki a Lotus pilótájára.

A francia pilótát 50 ezer euró pénzbüntetésre, és egyversenyes eltiltásra ítélték a veszélyes manőver miatt, melyben több pilótának is kárt okozott. Az eset akár a bajnokság kimenetelére is hatással lehet, többek között azért, mert az éllovas Alonso is pont nélkül kénytelen távozni Belgiumból.

A rajtnál kiugró Pastor Maldonadót szintén büntetéssel sújtották. Az elhamarkodott indulás miatt a következő versenyre öt rajthelyes büntetést kapott, illetve további öt hellyel hátrébb sorolták azért, mert nem sokkal az indítás után nekiment a marussiás Timo Glocknak. A Williams venezuelai versenyzője tehát 10. rajthelyes büntetéssel várja az jövő heti Olasz Nagydíjat.

 

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

forma1 lewis hamilton formula1 belga nagydíj grosjean