2012. sze 02.

F1 Sauber: A győzelem reális cél

írta: FormaNet
F1 Sauber: A győzelem reális cél

A Sauber ügyvezető igazgatója, Monisha Kaltenborn reális esélyt lát arra, hogy akár Kobajasi Kamui, akár Sergio Pérez nem csak saját-, de a csapat első győzelméért szálljon harcba az 57. Belga Nagydíjon.

kobajasi - spa.jpg 

Független csapatként a Sauber 15 esztendős történelme alatt (a BMW-vel kötött házasság: 2006-2010 nem számít ide) eddig nyolc dobogós eredményt ért el a szériában, futamgyőzelem viszont még nem szerepel a statisztikájában. Spában azonban minden megváltozhat.

A Belga Nagydíj szombati kvalifikációján Kobajasi Kamui a második rajtkockát szerezte meg, míg csapattársa, Sergio Pérez a második sorból, Kimi Räikkönen mellől, a negyedik helyről rajtolhat el Spában.

A Sauber C31 idén már többször megmutatta erejét a versenyeken, hiszen Pérez Malajziában és Montrealban is a dobogón ünnepelhetett, ám az időmérők gyakran kiábrándítóan sikerültek. Az öthetes nyári szünetről visszatérve azonban most mindkét Sauber az első két sorból kezdheti meg versenyét, így Peter Sauber alakulata minden tekintetben magabiztosan várhatja a szezon 12. nagydíját.

"Ebből a helyzetből, minden reális, még egy első hely is" – mondta rendkívül magabiztosan Monisha Kaltenborn az Autosportnak.

"De ez több tényezőtől is függ, melyek már nem a mi irányításunk alatt állnak. Az biztos, hogy megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni belőle”- folytatta az ügyvezető igazgató, és úgy véli, a csapat bármelyik pilótájuk nyerhet, és attól függően fogják alakítani a stratégiát, hogy az első kör után hogy áll majd az eredményjelző tábla.

„Ez most egy olyan helyzet, amikor a múltból nem nagyon tudunk meríteni, hiszen normális esetben ha egy autóval valahol elől voltunk, akkor a másikkal rendszerint hátul. De ez most lehetővé teszi számunkra, hogy több különböző stratégiát vizsgáljunk meg annak érdekében mindkét autóval jól taktikázzunk.”

000 facebook_banner.jpg

Kaltenborn abban is biztos, hogy a Saubernek nem kell rettegnie a hátrébb lévő top pilótáktól, és bár nem számít könnyű menetre, de úgy véli, az idei konstrukció már bizonyította, hogy versenytempóban felveheti a harcot a legjobbakkal.

„Ebben az évben már megbizonyosodhattunk arról, hogy sebességünk a megfelelő szinten van. Nem lesz könnyű dolgunk, de vigyázni fogunk arra, hogy ne előzzenek meg minket.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

f1 spa sauber belga nagydíj formula-1