2012. sze 03.

F1 A hálózat csapdájában - Lewis Hamilton buta hibája

írta: FormaNet
F1 A hálózat csapdájában - Lewis Hamilton buta hibája

Egyre népszerűbbek a különböző közösségi oldalak az F1-es pilóták körében. Nemrégiben Fernando Alonso csatlakozott a twitter közösségéhez, és igen komoly sikertörténet lett a spanyol csatlakozása, hiszen rövid időn belül több százezer lelkes híve jelölte ismerősnek. Nincs ez másként a McLaren pilótájánál, Lewis Hamiltonnál sem, ám a brit versenyző úgy tűnik beleesett a közösségi hálók egyik legtipikusabb gyermekbetegségébe, miután olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amit nem kellett volna.

Hamilton még esélyt lát a két címre.JPG

Hamilton a napokban számtalan meglepő bejegyzést tett a twitter oldalán, ezek közül a legkülönösebb a Belga Nagydíj edzésein az autója által a boxba közvetített telemetriai adatok egy része. A verseny időmérő edzésén rögzített adatok ráadásul úgy kerültek ki a világhálóra, hogy azok alapján a kvalifikáció leggyorsabb körét, a csapattárs, Jenson Button köreivel is összehasonlította, így Button autójának telemetriája is nyilvánosságra került.

Alex Wurtz korábbi F1-es pilóta, jelenleg a Williams csapat pilótáinak trénere válaszolt is Hamilton bejegyzésére, amiben volt némi irónia is.

„El tudnád szintén csipogni a versenystratégiát, és a beállításokat is? Köszönöm cimbora!"

Az esetről a BBC kommentátora, Eddia Jordan a McLaren csapatfőnökét, Martin Whitmarsh-t kérdezte.

„Megkérdtük, hogy vegye le, amit ő azonnal meg is tett. Alábecsülte kissé ennek jelentőségét. Voltak spekulációk, melyek szerint mi azt kértük volna tőle, hogy a többi bejegyzést is törölje, de ilyen nem történt. Rövidesen láthattuk, hogy amit kértünk, különösen azt az egyet, törölte. Amikor kitette a bejegyzést, nem gondolt arra, hogy arra kérjük majd, hogy vegye le" – nyilatkozta a különös, és talán a csapat és a pilóták számára is kellemetlen esetről a McLaren csapatfőnöke.

000 facebook_banner.jpg

Hogy a 2008-as világbajnoknak mi volt a célja a bejegyzéssel, egyelőre nem tudható, talán csak a rajongóinak akart „kedveskedni" némi műszaki információval, ám ezek az adatok minden csapatnál féltve őrzött kincsek, így minden bizonnyal Hamiltonnak sem köszönték meg ez a butaságot.

 

FormaNet

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

twitter mclaren forma1 lewis hamilton formula1 jenson button