2012. sze 03.

F1 Alonso egyáltalán nem haragszik Grosjeanra

írta: FormaNet
F1 Alonso egyáltalán nem haragszik Grosjeanra

A vasárnapi Belga Nagydíjon, önhibáján kívül szerencsétlenül járt Fernando Alonso úgy véli, fontosabb, hogy maguk a pilóták viseltessenek nagyobb felelősséggel egymás iránt, mint az, hogy az FIA szigorúbb szabályozással próbálja meg elejét venni, a tegnapi rajtnál történt esethez hasonló történések jövőbeli előfordulásának. A spanyol pilóta egyébként nem haragszik Grosjeanra.

fernando alonso - spa.JPG

Mint azt minden F1 rajongó tudja, az idei bajnokság éllovasa szintén szenvedő alanya volt tegnap a La Source kanyarban történt tömegkarambolnak, mely Romain Grosjean és Lewis Hamilton összekoccanása után következett be.

Alonso nem kövezi meg a történtekért Grosjeant, mert egyértelmű számára, hogy nem történt semmiféle szándékosság, amikor a francia bele ment Hamilton autójába, de úgy véli, kiemelten fontos a nagyobb érzékenység a pályán történő viselkedésnél.

Mikor arról kérdezték a kétszeres világbajnokot, hogy dühös-e Grosjeanra, Alonso így válaszolt: „Nem. Senki sincs, aki ilyet tenne szándékosan."

„Azt gondolom, hogy csata volt, és két agresszív pilóta volt a rajtnál. Akkor mi rossz helyen voltunk, rossz időben, így eltaláltak minket is. Bár az is igaz, hogy az elmúlt 12 versenyen Romain hét alkalommal is karambolozott a rajtnál."

Alonso nem gondolja, hogy önmagukban az FIA szabályai egyszer és mindenkorra megakadályoznák az ilyen helyzeteket, a ferraris úgy véli, hogy a pilótafülkében ülőknek kellene változtatniuk a hozzáállásukon.

„Ezen a hétvégén láthattunk néhány balesetet, a GP3-ban, a GP2-ben, és itt az F1-ben is. Ez felveti számunkra azt, hogy a pilótáknak közös érdekből, az egymás iránti tiszteletet jobban meg kellene adni."

A Ferrari csapatfőnöke nem osztja teljes mértékben a spanyol véleményét. Domenicali szerint szigorítani kellene a pilótákra vonatkozó szabályokat már az alacsonyabb kategóriákban is, hogy mire megérkeznek a Formula-1-be, jobban felkészültek legyenek.

„Ami a balesetet illeti, csak azt tudom mondani, hogy az FIA-nak kell ítélkeznie, de az biztos, hogy jobb lenne, ha - a junior kategóriáktól elkezdve - a pályán tanúsított magatartást egy kicsit kevésbé rugalmas irányba terelnék, így a versenyzők sokkal jobban fel lennének készülve, amikor megérkeznek a motorsport legmagasabb szintjére."

000 facebook_banner.jpg

Abban Alonso is egyetért, hogy az FIA képes lehet átgondolni saját hozzáállását, a szabálytalan vezetéshez, amennyiben az gyakorta előfordul 1-1- pilótánál.

„Azt gondolom, ez is egy lehetőség lehet. Az igazság az, hogy láthattunk néhány ismétlődő balesetet, ahol ugyan azok az emberek voltak az érintettek, így lehet, hogy némiképpen más megközelítés az irányítótestület részéről megoldás lehet."

„De nem mindig kellene az eltérő hozzáállás, mert az F1 gyorsaságról, az időről és a távolságról szól, és gyakran nehezen áll össze egésszé mindhárom elem."

„És néha ezek a dolgok igencsak látványosak a TV-ben, pedig valójában nem is olyan könnyű elkerülni. Abban azonban biztos vagyok, hogy jó munkát fognak végezni (FIA) és ügyelnek a részletekre is."

 

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 belga nagydíj romain grosjean