2012. sze 03.

F1 Red Bull: Ki kellett használnunk Fernando kiesését

írta: FormaNet
F1 Red Bull: Ki kellett használnunk Fernando kiesését

A fordulatokban és meglepetésekben is bővelkedő 2012-es szezon folyamán számtalanszor elhangzott szakemberek, és pilóták szájából a mondat, hogy a dolgok bármikor megváltozhatnak. Erre jó példa a Belga Nagydíj, ahol szerencsétlen véletlenek, és némi figyelmetlenség következtében, a világbajnoki pontverseny éllovasa, Fernando Alonso pont nélkül volt kénytelen elhagyni a pályát. A Red Bullnál úgy vélik, életbevágóan fontos volt, hogy kihasználják az adódó lehetőséget, hiszen ezzel jelentősen megnőtt az esélyük arra, hogy ismét komoly kihívói legyenek a spanyol világbajnoknak.

Vettel Spa 2012.jpg

Alonso a második helyen álló Webberhez képest 40 pontos előnnyel érkezett Spába, Vettel további két ponttal volt lemaradva, ami jelentős előny még annak ellenére is, hogy a jelenlegi pontszámítás alapján nagyobb léptekkel lehet előrehaladni, a jó eredményeknek köszönhetően.

A balesetnek, és Vettel második helyének köszönhetően azonban jelentősen, 24 pontra csökken a Red Bull német pilótájának lemaradása, ami a hátralévő nyolc versenyt figyelembe véve már nem nevezhető meggyőző fölénynek.

Így gondolja ezt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is, aki szerint egy ekkora fordulat jelentősen megnövelte a csapat, és a regnáló világbajnok esélyét, hogy az év végére zsinórban harmadjára is megnyerjék mind a konstruktőri, mind pedig az egyéni világbajnoki címet.

„Ahogy azt már számtalan alkalommal mondtam, a világbajnoki szezon folyamán a dolgok hajlamosak saját maguk is megváltozni. Fernando eddig fenomenális volt a versenyeken a pontszerzés tekintetében, de eljött az a pont, amikor ez véget ért."

„Szerencsétlenségére valóban nagyon rosszul nézett ki, amikor a Lotus nagyon közel ment el a fejétől. De minden pilóta megúszta sérülések nélkül, és ez a legfontosabb. Miután egyértelmű lett, hogy velük minden rendben,és a két világbajnoki rivális nem szerez pontot, nagyon fontos volt ez jól kihasználni."

000 facebook_banner.jpg

A jövő héten Monzába érkezik a mezőny, ahol az elmúlt évben a Red Bull a legnagyobb dominanciával szerezte meg a győzelmet, Vettel révén. Horner azonban úgy számol, hogy az egy évvel ezelőtti forma idén nem jelent sokat, hiszen sok minden megváltozott az elmúlt 12 hónapban.

„Azt gondolom, az idei évben nem sok mindent számit, hogy tavaly milyen utat jártunk be. Szóval elmegyünk Monzába, és reméljük, hogy versenyképesek leszünk ott."

„Az egyik legjobb versenyünk volt ott, egy remek pálya, remélhetőleg eltérő kihívásokkal, és reméljük, hogy sikerül versenyképesnek lennünk" – nyilatkozta Christian Horner.

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

forma1 red bull fernando alonso formula1 belga nagydíj sebastian vettel olasz nagydíj