2012. sze 04.

F1 A Ferrarit aggasztja a McLaren jelenlegi formája

írta: FormaNet
F1 A Ferrarit aggasztja a McLaren jelenlegi formája

A Ferrari technika igazgatója, Pat Fry úgy véli, csapatának továbbra is rengeteg munkát kell elvégeznie ahhoz, hogy elérjék a McLaren jelenlegi teljesítményét. A wokingi istálló az utóbbi versenyeken egyre meggyőzőbb teljesítményt mutat, és az utóbbi két versenyen megszerzett győzelem is egyértelműen jelzi, az MP4-27 a mezőny talán legversenyképesebb autója jelenleg.

A mclaren a legjobb monza előtt.jpg

Annak ellenére, hogy a pilóták versenyében Fernando Alonso még mindig jelentős előnnyel rendelkezik, különösen a McLaren pilótákhoz képest, Pat Fryt némi aggodalommal tölti el a McLarenek sebessége, bár úgy véli, ha nincs a karambol Spában, Alonso a második helyért mindenképpen harcolhatott volna a Red Bull regnáló világbajnokával.

„Technikai szempontból a verseny eredmény azt mutatja, hogy a McLaren nagyon erős, a legkülönfélébb pályákon, mint Budapest, vagy Spa, következésképpen még nagyon sok munkánk van, hogy elérjünk arra a szintre. A Red Bull is versenyképes, de azt gondolom, Fernando jobb lett volna nálunk, ha végig versenyezte volna" – vélekedett a Ferrari szakembere.

"Jelenleg egy különleges eseményre tekintünk előre, Monzára, egyrészt mert a Scuderia hazai versenye, másrészt pedig mert ez egy egyedül álló pálya a versenynaptárban a maga karakterisztikájával. Nehéz lenne megmondani, mennyire leszünk versenyképesek, a legmagasabb szinten, az azonban egyértelmű, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a sikerért."

000 facebook_banner.jpg

Fry egyértelműen úgy véli, a Ferrari nagyon sok munkával néz még szembe a héten, ha egy teljesen felkészült autót szeretne biztosítani Alonso számára Monzában.

„Sajnos az olyan váratlan események, mint az, hogy Fernando kiesett az előző futamból, része a versenyzésnek, és nem jó azt látni, hogy a pilóta pár méter után nem folytatja a futamot, akkor, amikor ő is, és a csapat is teljesen felkészült. Nyilvánvalóan nagy megkönnyebbülés volt az a tény, hogy Fernando rendben van. Nagyon veszélyes helyzet volt, és azt látni, hogy egy autó repül felé, néhány centire a sisakjától, néhány másodpercre a szívünk a torkunkban dobogott."

„Az autó sem nézett ki valami jól, éppen ezért a srácoknak lesz némi plusz munkájuk Maranellóban, hogy felkészítsék megfelelően az F2012-est a monzai versenyre" - nyilatkozta a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry.

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari forma1 formula1 monza pat fry olasz nagydíj Fernando alonso