2012. sze 04.

F1 Button: A bajnoki cím még kicsit távoli, de nem reménytelen

írta: FormaNet
F1 Button: A bajnoki cím még kicsit távoli, de nem reménytelen

Jenson Button számára a nyári szünet előtti két futam felfelé ívelő tendenciát mutatott, majd ezt követően Spában meg is koronázhatta egy rajt-cél győzelemmel. A számtalan probléma, ennek következtében gyengébb eredmények miatt az utóbbi időben a legtöbben már nem számoltak a 2009-es bajnokkal, mint világbajnoki esélyessel, de a vasárnapi győzelmével ismét feliratkozhatott az aspiránsok táborába. Button egyelőre nagyon óvatosan nyilatkozott esélyeivel kapcsolatban, hiszen tudja, hogy még nagyon hosszú utat kell megtenniük.

jenson button - spa.JPG 

Button vasárnapi győzelme megmutatta mennyire gyorsan változhatnak a dolgok a Formula-1-es világbajnokságban. 2009 világbajnoka jelenleg 63 ponttal van elmaradva a tabellát még mindig vezető Fernando Alonso mögött, aki Spában belekeveredett az első kanyarban történt balesetbe, így pont nélkül távozott Belgiumból.

Idei második futamgyőzelmét ünneplő brit nagyon bízik a McLaren erejében, és úgy gondolja, hogy Monzában is erősek lehetnek, így ha minden jól alakul, hétvégén is folytathatja a felzárkózást a bajnoki tabellán.

„A világbajnoki cím még mindig távolinak tűnik, de most láthattuk, hogy milyen hamar lehet 25 pontot visszahozni. Nagyon jó nap volt számomra, de az elmaradásom még mindig 63 pont. Azonban még bármi megtörténhet, és ebből a szempontból Monza is egy olyan hely, szóval igen, úgy gondolom, lehet még esélyünk. Hogy leszünk-e annyira versenyképesek mint itt, arra még várnunk kell, majd kiderül. Az időjárás is más lesz, a leszorítóerő is teljesen másképp alakul majd, úgyhogy majd meglátjuk.”

„Ez egy fantasztikus hétvége volt a csapatnak és nekem is. A 25 pont pedig 25 pont és ha továbbra is tudunk a győzelmekért küzdeni, akkor még mindig van egy kis esély arra, hogy én is harcolhassak a címért.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, Button tökéletesen teljesített Spában, de elismerte, hogy ő és a csapat is nagyon csalódott volt Lewis Hamilton kiesése miatt, mert szerinte akár 1-2-ben is befuthattak volna.

Nagyon csalódott vagyok Lewis miatt, és nagyon bosszant, hogy így alakult, de sajnos megtörtént, úgyhogy nem lehet mit tenni. Ilyenkor ezt el kell fogadnod, és bár szereztünk 25 pontot, úgy gondolom lehetett volna kettős győzelem, így többet is szerezhettünk volna. Frusztráló, hogy vannak ilyen versenyek, ahol visszaesünk, de nem lehet mindig minden hibátlan. Jenson viszont tökéletes munkát végzett, ezzel a győzelmével fenntartotta az egyensúlyt, úgyhogy éppen ezért nem fogok kétségbeesni. A soron következő nyolc futamra kell koncentrálnunk, egy versenyképes autóval, két fantasztikus pilótával, és meglátjuk ez mire lesz elég.”

000 facebook_banner.jpg

A McLaren technikai igazgatója Paddy Lowe elégedett azzal, amit csapata fejlődés terén mutatott az elmúlt három versenyen, és reméli, ezt tudják szállítani a szezon hátralévő részében is.

„Különösen jók az eredmények, hisz Magyarország is egy rendkívüli helyszín volt, és nyerni tudtunk. Jól szerepeltünk Németországban, és most is láthattunk egy komolyabb előrelépést, egy teljesen más karakterisztikájú pályán. Mindez hatalmas lökést ad számunkra, és bízunk abban, hogy ez a lendület kitarthat a maradék futamokon is.”

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren spa belga nagydíj jenson button formula-1