2012. sze 04.

F1 Domenicali: A Ferrarinak maga mögött kell hagynia a csalódottságot!

írta: FormaNet
F1 Domenicali: A Ferrarinak maga mögött kell hagynia a csalódottságot!

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke szerint, gyorsan túl kell lendülnie csapatának Fernando Alonso kiesésén, és minden erővel Monzára kell koncentrálniuk. Az Olasz Nagydíj kiemelt fontosságú a Scuderia számára, hiszen hazai versenyére érkezik az istálló, és a világbajnoki címért is versenyben van Fernando Alonso, mint a pilóták pontversenyének éllovasa.

ferrari célja az összes verseny.jpg

Fernando Alonso első alkalommal nem tudott világbajnoki pontot szerezni a Formula-1 2012-es idényében, ez kiválóan mutatja, hogy élete formájában autózik a spanyol pilóta, és ebben a kaotikus szezonban is egyenletes teljesítményt tud nyújtani. Belgiumban sem saját hibájából kényszerült feladni a versenyt. Romain Grosjean a fűre szorította Lewis Hamiltont, s kettejük ütközése miatt, mondhatni átrepültek a kétszeres spanyol világbajnokon. A balesetet szerencsére komolyabb sérülés nélkül úszta meg Alonso.

A kétszeres világbajnok kiesése szorosabbá tette a világbajnoki tabellát. Sebastian Vettel 24 pontra csökkentette hátrányát, mondhatni lőtávolságban van, míg Mark Webbernek 32 egységnyi a lemaradása, de Kimi Raikkönnen sincs messze, 33 pontra közelítette meg a spanyol éllovas pilótát.

Stefano Domenicali elismerte, hogy nagyon frusztrált volt a csapata, mivel dobogós helyezésért is küzdhettek volna a Belga Nagydíjon, ha nem történik a rajtbaleset.

„Ez kétségtelenül nagy csalódás volt a számunkra, mert ha a rajtpozíciót nézzük, akkor könnyen dobogós helyezést szerezhetett volna (Alonso), akár második helyezést is. Nyilvánvalóan nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk pontot szerezni." – mondta Stefano Domenicali

„Tudjuk, hogy ebben a nagyon szoros világbajnokságban pontot veszíteni nem túl jó, de nem szeretnék többet beszélni erről."

A Ferrari csapatfőnöke, mostantól kizárólag Monzára szeretné alakulata figyelmét irányítani, s a világbajnokságban szerezett előnyt, és a Ferrari jó versenytempóját is szeretné megtartani.

„Van mikor néhány dolog nem áll össze a jó teljesítményhez, vagy a megbízhatósághoz, vagy összeáll, de balszerencsénk van – van, hogy rossz helyen vagy, rossz időben – de muszáj magunk mögött hagyni a csalódottságunkat, és a monzai teljesítményünkre kell koncentrálnunk. Ez alapvető, nem csak azért, mert Olaszországban leszünk, de a világbajnoki címért is harcolunk. Szóval a csalódottságon végérvényesen túl kell lépnünk."

000 facebook_banner.jpg

Domenicali óvatosan fogalmazott Monzával kapcsolatban, de szerencsés előjelnek tekinti, hogy jó sebességet tudtak elérni Spa-ban.

„Hogy magabiztos vagyok-e? Amit biztosan tudok mondani, hogy mindenkinek lesz egy egyedi konfigurációja, meg kell néznünk, hogy mások mivel készültek Monzára"

„Véleményem szerint, jó volt látni Belgiumban azt, hogy a sebességünk feljavult, ami nagyon fontos, de azért majd meglátjuk, mert minden verseny különbözik egymástól."
„Részemről azt gondolom, hogy nagyon fontos az aerodinamikai fejlesztésünk, és egy berendezéssel módosítottuk az áttételek arányát, ami jól sikerült. Ez egy nagyon fontos verseny lesz a számunkra." – fejezte be gondolatát a Ferrari csapatfőnöke.

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 monza olasz nagydíj stefano domenicali