2012. sze 04.

F1 Vettel: Schumacher küzdő szelleme semmit sem halványult, és ezt nagyszerű látni

írta: FormaNet
F1 Vettel: Schumacher küzdő szelleme semmit sem halványult, és ezt nagyszerű látni

A Belga Nagydíj történései ismét átírták kissé az idei, pontokért, és ezzel együtt a világbajnoki címért folytatott harcot, ám az élmenők küzdelme mellett nem szabad megfeledkeznünk Michael Schumacher 300. versenyéről sem. A regnáló világbajnok, Sebastian Vettel, - aki a belga versenyen másodikként ért célba, ezzel jelenleg Fernando Alonso legnagyobb kihívójává lépett elő - úgy véli, honfitársa, és példaképe a hétszeres világbajnok küzdőszelleme az évek során semmit sem halványult.

Vettel Schumacher.jpg

Schumacher a 13. helyről kezdte meg jubileumi futamát, és végül a hetedik helyre tudta behozni Mercédeszét. Komoly csatákat vívott, és az egyik boxutca kihajtásnál még Vettellel is majdnem összeütközött. A versenyigazgatók végül nem szankcionálták Schumacher kétséges akcióját, talán, mert igencsak elfoglalták magukat az egyéb történésekkel. Vettel úgy véli, helyes volt, hogy nem vizsgálták a hétszeres bajnok manőverét.

„Nem számít, hogy Michael hol van a pályán, hogy az első, vagy a tizenötödik helyért harcol, akkor is pokolian küzd, és ezt jó látni" – nyilatkozta Vettel.

„Nem veszítette el (küzdeni akarását). Nyilvánvalóan keményen dolgozik, és ez mindig nagy kihívás. Nagyon szoros volt vele, de egyben korrekt is."

Schumachert jubileumi futamán mind az F1 elsőszámú vezetője, mind a csapatfőnökök tortával köszöntötték, ahol végül a hetedik helyen végzett.

A 91 futamgyőzelmet maga mögött tudó, hétszeres világbajnokot jelentősen hátráltatta, hogy a verseny hajrájában elszállt az autójából a hatodik fokozat, ami komoly hatással volt a végsebességre, különösen egy olyan gyors pályán, mint Spa. Ennek ellenére Michael nem panaszkodott.

„Nagyon élveztem a 300. futamomat, jó móka volt az összes csatával együtt" – nyilatkozta a bajnok a futam után.

„A végén reális esélye volt, hogy bekerüljek a pontszerzők közé, és ahonnan rajtoltam, ez nem is túl rossz, még ha nyilvánvalóan reménykedhettem, hogy több is lehet, hiszen voltam a második helyen is."

000 facebook_banner.jpg

Schumacher utoljára 2006-ban a Kínai Nagydíjon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és visszatérése óta csupán egyszer, Valenciában tudott dobogóra állni, ám továbbra is sokan bíznak abban, hogy sikerülhet a legendának a futamgyőzelem. Így gondolja ezt Bernie Ecclestone is.

„Szomorú lettem, ahogy láttam, hogy megy. Szeretném végre ismét győzni látni" – mondta az F1 nagyura a Belga Nagydíj előtt, a rajtrácson a BBC-nek, Schumacher időmérős teljesítményét értékelve.

A német bajnok továbbra sem volt hajlandó jövőbeli terveiről nyilatkozni, csupán annyit erősítette meg, hogy októberben mindenképpen meghozzák csapatával, a Mercedesszel a döntést. Ecclestone-t is megkérdezték arról, mi a véleménye, vajon visszavonul-e év végén a német bajnok, de a válasz egyértelmű volt: „Nem tudom."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

mercedes schumacher forma1 formula1 ecclestone belga nagydíj sebastian vettel