2012. sze 06.

F1 A Ferrari plusz lóerőket remél a hatalmas szurkolótábortól

írta: FormaNet
F1 A Ferrari plusz lóerőket remél a hatalmas szurkolótábortól

A Ferrari túltette magát a Grosjean miatti sikertelen belga hétvégén, és a maranellói gárda most már minden figyelmét hazai versenyére, az Olasz Nagydíjra összpontosítja. A csapatfőnök, Stefano Domenicali biztos abban, hogy továbbra is kézben tudják tartani a pilóták bajnokságát, és kiemelte Felipe Massa eredményét, mellyel nem csupán értékes pontokat szerzett a csapatnak, de támogatta is Alonsót Webberrel szemben.

ferrari_1.JPG 

A Scuderia Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali rendkívül fontosnak nevezte Felipe Massa belgiumi ötödik helyéért járó pontokat, ami részben kárpótolta a csapatot az Alonso kiesése miatt elveszített eredmény miatt.

„Természetesen nagy csalódás volt a sportban megszerezhető pontok szempontjából, hiszen a végeredmény egészen más is lehetett volna. Úgy hiszem, mindenki látta, hogyan alakult a verseny, de mégis sikerült nagyon fontos pontokat gyűjtenünk a bajnokságban.”

„Nagy megkönnyebbülés volt, hiszen Fernando komolyan megsérülhetett volna, de szerencsére jól van, nincs semmi probléma. Hétfőn velünk együtt visszatért egy külön repülővel Maranellóba, teljesen rendben van, nincsenek fájdalmai, és márt teljesen a következő versenyre összpontosít.”

„Belgiumból úgy jöttünk el, hogy tudtuk, a világbajnokság továbbra is a kezünkben van. És Maranelló teljes személyzetének a kezében van, aki részt vesz az autó fejlesztésében, mert ez még nem az a szint, ahol lennünk kellene. A verseny még nagyon nyílt, Fernando továbbra is vezeti a világbajnokságot, és ez ad alapot arra, hogy előre tekintsünk."

Domenicali kiemelte, hogy azért Spában sem volt minden rossz, hiszen Felipe Massa bátor vezetésével, és eredményével az értékes pontok mellett igyekezett megtartani a távolságot Alonso, és egyik fő riválisa, Mark Webber között.

„Nagyon elégedett vagyok Felipével. Ilyen versenyeket várunk tőle, a csapatnak és saját magának is ilyen vezetésre van szüksége. Egy nagyon nehéz időmérőt követő napon a versenyen egy nagyon erős tempót mutatott. Ezt szeretnénk ismét látni, és nem csak Monzában, de a szezon hátralévő versenyein mindenhol.”

„Nagyon különleges érzés lesz számunkra az otthoni verseny, de a valóság az, hogy a pontok száma itt is hasonló, mint a többi 19 versenyen, a világ bármely táján. Összefoglalva, szeretném azt hinni, hogy úgy hagyjuk el majd Monzát, hogy nagyon különleges pontokat szereztünk, egy számunkra nagyon különleges versenyen. Ez lesz számunkra a hétvége kihívása technikai szempontból. Minden csapat, beleértve magunkat is, egyedi beállításokkal indul, hogy megfeleljen az alacsony leszorítóerő miatt támasztott követelménynek, ez a különlegessége ennek a pályának, és jól tudjuk, hogy számos riválisunk nagyon versenyképes az ilyen pályán.”

000 facebook_banner.jpg

Domenicali úgy véli, a brit pilóták Silverstone-ban a hazai közönségüktől néhány tizedet is kaphattak körönként, a lelkesítő motiváció miatt, így Monzában a Ferrari kaphat a Tifositól hasonló támogatást.

„Rengeteg szurkolónk fog támogatni bennünket az Autodromóban, és biztos vagyok benne, hogy az ilyen érzelmek komoly lendületet adnak, mivel átáramlik a csapathoz és a pilótákhoz is. Még több lóerőt képesek adni számunkra a szurkolók, amitől jobbak lehetünk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy viszonozzuk a támogatásukat. Az eddigiekhez hasonlóan most sem fogok jóslatokba bocsátkozni, de annyit azért mondok, nagyon remélem, hogy rengeteg pontot tudunk majd Monzából hazahozni.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

ferrari f1 monza formula-1 olasz nagydíj stefano domenicali