2012. sze 06.

F1 Alonso a Ferraritól megy nyugdíjba

írta: FormaNet
F1 Alonso a Ferraritól megy nyugdíjba

Fernando Alonso kizárta, hogy a jövőben más csapattal is versenyezzen a Formula-1-ben, és azt mondja, a Ferrarinál fejezi be pályafutását. A kétszeres spanyol világbajnok nyitott arra, hogy a 2011-ben aláírt szerződésének lejártát követően, is tovább versenyezzen a maranellói gárda színeiben.

fernando alonso - spa.JPG 

Fernando Alonso jelenleg vezeti a 2012-es  bajnokságot igaz már csak 24 pont az előnye a második helyen álló Sebastian Vettellel szemben, miután a legutóbbi futam rajtját követően egy szerencsétlen ütközés áldozata lett. Alonso nem csak a bajnoki pontversenyben áll nagyszerűen, de jó ideig még kimarad a pilótakérdések spekulációiból is, hiszen 2016-ig biztos helye van az olaszoknál.

„Azt gondolom, hogy a 2017-es szerződésemről még túl korai lenne beszélni, hiszen nem tudom, hogy mit érzek majd akkor, lesz-e akaraterőm. Ha akkor még motivált leszek és éhes a küzdelemre, akkor szeretném folytatni, és biztos, hogy csakis a Ferrarival. Ha elérkezettnek látom az időt arra, hogy megálljak, és más életet kezdjek, azt úgyis csak akkor, abban az évben tudom eldönteni. Már hosszú évek óta versenyzem, és tudom, hogy eljön az a nap, amikor abba kell hagyni. Majd meglátjuk mikor lesz ez a pillanat”- nyilatkozott hosszútávú terveiről a spanyol bajnok.

000 facebook_banner.jpg

A legutóbbi belgiumi futamon a bajnokság éllovasát, a lotusos Romain Grosjean kiütötte a versenyből, melyért a francia pilóta kemény büntetést fizetett, hiszen az Olasz Nagydíjon nem ülhet autóba. Alonso arról is beszélt, hogy Grosjean sms-ben is bocsánatot kért tőle.

„Nagyon jó a kapcsolatunk Grosjeannal, csapattársak voltunk a Renault-nál, és a baleset után sms-t is küldött nekem, melyben leírta nem jól számította ki a távolságot és a nehézségeket, sok tényező vezetett a sajnálatos balesethez. Válaszoltam, hogy nincs probléma, találkozunk majd Szingapúrban, és minden rendben van."

 

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 fernando alonso formula-1