2012. sze 06.

F1 Sebastian Vettel számára a monzai dobogó a világ legjobb pódiuma

írta: FormaNet
F1 Sebastian Vettel számára a monzai dobogó a világ legjobb pódiuma

Fernando Alonso belgiumi balesetének is köszönhetően a Red Bull pilótái közelebb kerültek az éllovashoz, így még kiélezettebb küzdelem várható a bajnoki címért folytatott harcban. Az ausztrál Mark Webber számára eddigi pályafutása során a monzai futamok nem nevezhetőek sikertörténetnek, hiszen eddig egyszer sem sikerült még dobogóra sem állnia ezen a  pályán, ezzel szemben a regnáló világbajnokot, Sebastian Vettelt komoly érzelmi szálak fűzik a legendás pályához.

Sebastian-Vettel-2011-Monza.jpg

Webber tavaly egy balesetnek köszönhetően nem tudta befejezni az Olasz Nagydíjat, így a monzai sikertelen szériája 2011-ben is folytatódott. Idén a 36 éves pilóta szeretné végre megszakítani ezt a sorozatot, és végre jó eredménnyel távozni az utolsó európai helyszínről.

„Szóval előttünk az utolsó európai verseny. Monza egy szenzációs helyszín, rengeteg történelemmel, - egy gyönyörű amfiteátrum. Ott hatalmas ráhatása van a Tifossinak, jelentős a Ferrari rajongók részvétele, akik különös légkört teremtenek a hétvégére. A pálya hihetetlenül egyedülálló, a magas csúcssebesség miatt, és a sok kemény fékezésnek köszönhetően. Az előző évben nem ez volt számomra a legjobb helyszín, ezért úgy megyek oda, hogy egy erős eredményt sikerüljön elérnem" - nyilatkozta Mark Webber, aki jelenleg a harmadik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, 32 pont hátrányban az éllovas Alonso, és 8 pontra a második helyen álló csapattárs Vettel mögött.

000 facebook_banner.jpg

A másik Red Bull pilóta, Sebastian Vettel viszonya egészen más a monzai aszfaltcsíkhoz. Vettel itt szerezte meg élete első futamgyőzelmét még 2008-ban a Toro Rosso színeiben, és tavaly is sikerült felállnia a dobogó legmagasabb fokára. A német világbajnok szerint a monzai dobogó a legjobb a világon.

„Monza a motorsportok otthona, és mindig libabőrös leszek, ha ott vagyok. Ott van a világ legjobb pódiuma, és ott a győzelem egy felejthetetlen élmény. Ha fenn állsz a dobogón, ahogy én első alkalommal 2008-ben és tavaly ismét, látható a végtelen rajongók sora, ezer és ezer Tifoso, ahogy hömpölyög a pályán, a zászlókat lengetve. Ez egyszerűen bámulatos. Monzában rendkívül nehéz összereakni egy tökéletes kört, mert majdnem lehetetlen minden egyes kanyart, sikánt precízen teljesíteni" – nyilatkozta a 24 pontos lemaradásban a világbajnokság második helyén álló Sebastian Vettel.

Szöveg FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

forma1 red bull formula1 monza mark webber sebastian vettel olasz nagydíj