2012. sze 07.

F1 Maldonado azt ígéri, mostantól jó fiú lesz

írta: FormaNet
F1 Maldonado azt ígéri, mostantól jó fiú lesz

A Williams venezuelai pilótájának, Pastor Maldonadonak eltökélt szándéka, hogy a monzai, és a hátralévő összes versenyhétvégén elkerüljön minden problémát, és balesetet, ami az idei évben jelentősen megnehezítette a pilóta, és gyakran ellenfelei életét is.

maldonado-pastor-2012-Monza.jpeg

Maldonado dupla rajtbüntetéssel érkezett Monzába, melyeket a Belga Nagydíjat követően osztott ki számára a versenybíróság. Öt helyes rajtbüntetést azért kapott, mert a spái verseny rajtjánál úgy hagyta állva ellenfeleit, hogy még pirosan világítottak a lámpák, ezt a kiugrást még Fernando Alonso is szóvá tette a rajtbalesetet követően.

További öt rajthelyes büntetés is vár a venezuelaira, mivel a verseny során összeütközött a Marussia pilótájával, Timo Glockkal. A büntetések következtében tehát Maldonado a szombati időmérő eredményéhez képest, tíz hellyel hátrébb lesz kénytelen rajtolni a vasárnapi Olasz Nagydíjon.

Idén Maldonadót megbüntették már a Hamiltonnal, Perezzel, és di Restával történt balesetek miatt is, így éppen itt az ideje, hogy kissé átgondolja, érdemes-e ennyire forrófejúnek lenni, hiszen még ha nem minden esetben is egyértelműen ő a felelős, az előzmények alapján jó esélye van arra, hogy előbb-utóbb komolyabb szankciókra számíthat egy-egy ilyen eset után.

"Elég sok büntetést kaptam már eddig is, így valamit meg kell próbálnim, hogy távol maradjak a Stewardoktól. Igyekszem majd a legjobban tenni a dolgomat, hogy ne kelljen visszamennem a versenyigazgatóság helyiségébe, és szerezzek néhány pontot is."

Maldonado a spanyol futamgyőzelme óta egyetlen pontot sem szerzett, és ezt gyakran a pályán történt incidenseknek köszönheti, hiszen a Belga Nagydíjon is a harmadik helyre kvalifikálta magát, ám feltartás miatt végül csak a hatodik rajtkockából vághatott neki a versenynek, amit a Glockkal történt koccanás miatt végül nem tudott befejezni.

"Néha belekeveredek apróbb incidensekbe, és sokszor voltam ezért a versenybíráknál, ezért megpróbálom távol tartani magmat mindentől."

"Ugyanakkor megpróbálom nyomni, hogy a lehető legjobbat hozzam ki a csapat és sajátmagam számára is. Ami történt, megtörtént, ezért szükségem van, végiggondolni, mi lesz a jövőben, és a következő versenyeken."

000 facebook_banner.jpg

Pastor Maldonado végül azt is bevallotta, hogy talán túlzottan is agresszív volt a hozzáállása a versenyekhez, és a vezetéshez néhány alkalommal, és ez egy olyan terület, ahol szüksége lesz kissé megszelidülnie.

"Néha igen" – válaszolt a túlzott aggresszivitását firtató kérdésre.

"Ez egy rám jellemző tulajdonság, ezt mindenki tudja. Van aki ezt szereti, és van aki nem. Szükség van arra, hogy néha ezt kihasználjam, de tudni kell mikor, és természetesen nem mindig" – nyilatkozta a Williams 27 éves pilótája az Olasz Nagydíj előtt.

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

williams forma1 formula1 monza olasz nagydíj pastor maldonado