2012. sze 08.

F1 Alonso nem kap rajtbüntetést

írta: FormaNet
F1 Alonso nem kap rajtbüntetést

Nem indult túl jól a Ferrari hazai verseny, miután az első két szabadedzésen is technikai problémák hátráltatták a csapat, és a bajnokságot vezető Fernando Alonso munkáját. Egyes híradások a második gyakorlást követően arról számoltak be, hogy ki kell cserélni a spanyol pilóta sebességváltóját, ami azt jelenthetné, hogy öt rajthelyes büntetéssel kezdhetné meg a vasárnapi Olasz Nagydíjat a kétszeres világbajnok. Erről azonban nincs szó, Alonso nem kapott büntetést.

fernando-alonso-monza 2012.jpg

Tegnap a Tifosi aggódva figyelhette elsőszámú kedvence ténykedését a monzai pályán, miután mindkét edzésen technikai gondok akadályozták az edzésben. A második edzás utolsó harmadában a szerelők szétszedték az autót, és akkor röppentek fel azok a hírek, melyek szerint váltócsere miatt a spanyol öt rajthelyes büntetésre számíthat.

A Ferrari technikai igazgatója, nem cáfolta sem a problémát, sem a váltó esetleges cseréjét, azonban elmondta, hogy ez még nem jelent büntetést:„Nyilvánvaló, hogy pénteken még szabadon használhatunk bármilyen sebességváltót.

Alonsónak nem csak a váltóval, de a fékekkel, és a motorral is gondjai voltak pénteken. Erről Fry elmondta, pénteken olyan motort tettek az autóba, amely már rengeteget futott a szezon előző részében, így ez sem jelent túl nagy gondot, hiszen a motort is szabadon cserélhetik, ezzel kímélve a még versenyzésre alkalmas erőforrásokat.

000 facebook_banner.jpg

A pontversenyt jelenleg Vettel előtt 24 ponttal vezető Alonso az edzés után elmondta, még ha versenyképesebbnek is tűnik az F2012-es Monzában, mint az előző héten, a Belga Nagydíjon, ennek ellenére a McLarent tartja az Olasz Nagydíj legesélyesebb autójának.

Szöveg: FormaNet

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 monza olasz nagydíj