2012. sze 15.

F1 Alonso: A 37 pont semmi, mi a versenyek megnyerésében gondolkodunk

írta: FormaNet
F1 Alonso: A 37 pont semmi, mi a versenyek megnyerésében gondolkodunk

Fernando Alonso 179 ponttal, 37 egységnyi előnnyel áll a világbajnoki tabella élén. A spanyol pilótának Lewis Hamilton okozza a legnagyobb fejtörést, mivel az angol versenyző nagyon gyors az utóbbi időben, és a McLaren versenygépe mind a gyors pályákon, mind a lassabb technikás aszfaltcsíkokon kiválóan működik. Alonso szerint nem lesz elég a hátralévő futamokat pontszerző helyeken befejezni, mindenképpen futamokat kell nyernie.

Alonso és Perez Monzában.jpg

Fernando Alonso megnyugtató előnnyel vezeti az egyéni világbajnokságot, a Formula-1 2012-es szezonjában. A spanyol pilóta szerint mégsem nyugodhat meg, és a harmadik világbajnoki címéhez nem elég pontszerző helyen befejeznie a következő hét futamot, muszáj további nagydíjakat nyernie.

„Ezt a pontkülönbséget megtartani nagyon nehéz lesz, mert azt gondolom, hogy mindenki engem akar legyőzni. Az egész helyzet megváltozhat egy rosszul sikerült verseny miatt. Muszáj fejlesztenünk, keményen dolgoznunk, és meg kell próbálnunk versenyeket nyerni" – jelentette ki Alonso.

„Nem gondolkodunk negyedik, ötödik, vagy dobogós helyezésekben, vagy azon, hogy hogyan tudnánk alakítani (a pontkülönbséget), mi a versenyek megnyerésében gondolkodunk. Azt kell szem előtt tartanom nekem és az üldözőimnek is, hogy hét futam van még hátra, nem pedig azt, hogy vezetek, hiszen még 175 pontot lehet gyűjteni. A 37 pont semmi. Egy verseny alatt minden megváltozhat. Szingapúrban csak az lehet a cél, hogy nyerjünk. Tökéletesen kell odatennem magam egészen a végéig" – mondta a spanyol pilóta

A Ferrari további fejlesztéseket fog vinni az elkövetkezendő nagydíjakra (nem csak Szingapúrba, de Japánba és Koreába is), melyek segítségével a McLarenek elé szeretnének kerülni, és meg szeretnék erősíteni Fernando Alonso vezető pozícióját.

Alonsót arról is kérdezték, jelenleg Vettelt vagy Hamiltont tartja-e legfőbb kihívójának. Erre a spanyol viccesen válaszolt: "Ha választanom kellene Vettel és Hamilton között, akkor Räikkönent választanám."

000 facebook_banner.jpg

A spanyol azért azt hozzá tette, hogy valójában Hamiltont tekinti továbbra is legfőbb riválisának: "Hamilton az egyedüli, aki tud nyerni anélkül is, hogy neki lenne a legjobb autója, míg a többiek erre csak jó autóval képesek. Lehet még néhány csavar és fordulat a címért versenyzők között a végső futamok során, szoros harcokban és csatákban. Ez könnyebb akkor, ha az embernek van némi előnye. Jelenleg ezért nyugodtabb vagyok, mint voltam az előző évben."

A 31 éves pilóta a Segio Pérezzel kapcsolatos híreszteléseket nem kommentálta: „Nincs mit mondanom erről. A kapcsolatom (Pérezzel) nagyon jó, mint mindenki mással" – fogta rövidre válaszát Alonso.

Szöveg: FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

 

Szólj hozzá

ferrari mclaren forma1 lewis hamilton fernando alonso formula1 sergio perez