2012. sze 15.

F1 Räikkönen: Van néhány befejeztlen ügyem Szingapúrban

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Van néhány befejeztlen ügyem Szingapúrban

Kimi Räikkönennek  Szingapúrban eddig még nem volt szerencséje, így elsődleges célja, hogy kiköszörülje ezt a csorbát, és az éjszakai futamnak otthont adó helyszínen végre pontokat szerezzen, és ha lehet minél többet. A finn bajnok egyértelműen a dobogót célozza meg a következő versenyhétvégén, és mindemellett a világbajnoki pontversenyben is szeretne feljebb araszolni jelenlegi 3. helyéről.

kimi.JPG 

A Lotus  F1 Team finn klasszisa eddigi F1-es pályafutása alatt két alkalommal versenyzett Szingapúrban, és eddig egyszer sem sikerült pontot szereznie. Raikkönen ettől függetlenül igazán kedveli a nyüzsgő helyszínt, és természetesen javítana eddigi statisztikáján.

"Nagyon szeretek Szingapúrba utazni. Egy nagyszerű hely, szeretem a helyi ételeket, és nem bánom, hogy szokatlan időpontokban ülünk kocsiba” – kezdte a csapat szingapúri futamelőzetesében Räikkönen.

"Van néhány befejezetlen ügyem, miután eddigi két ottani nagydíjamon egyszer sem szereztem pontot. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennék ott gyors, hiszen 2008 óta én tartom a körrekordot. Akkor balesetet szenvedtem miközben az ötödik helyért harcoltam, 2009-ben pedig a 10. lettem, ezért szeretném, ha most jobban menne.”

Kimi szerint a remekül megvilágított szingapúri pályán autózás szinte semmi különbséget nem jelent számára a normál, nappali versenyekhez képest.

"Az első két évben egy kissé meglepett, hogy az emberek mennyit beszélnek arról, hogy itt más az időzítés. Amikor felkapcsolják a lámpákat, pontosan ugyanolyan, mintha nappal versenyeznénk. Azt hiszem az F1-ben mindenki élvezi a szingapúri éjszakai futamot. Igazán jól működik, mert ez egy nyüzsgő város, és sok ember figyelmét felkelti. Eltekintve egy-két sötét ponttól a bukóterekben, a versenypálya nagyon jól kivilágított, így nincs nagy különbség nappali versenyzéshez képest.”

Az utcai pályákon eddig felemásan szerepelt a Lotus, hiszen Monacóban Kimi 9. helyének köszönhetően mindössze két ponttal gyarapodott a csapat, Valenciában azonban a finn másodikként ért célba, Fernando Alonso mögött. Természetesen ez utóbbi alternatíva inkább tetszik a Jégembernek, aki egy dobogós eredményt és a bajnoki tabella második helyét vette célkeresztbe.

"Monaco nem sikerült túl jól számunkra, de Valenciában eddig az egyik legjobb hétvégét zártuk. Nyilván semmi okot nem látok arra, hogy Szingapúr miért ne lehetne annyira jó, mint Valencia. Mint minden utcai pályán, itt is nehéz előzni, így a versenyt a lehető legjobb helyről kell kezdeni, ez egy fontos momentuma lesz a jó eredménynek. Mindenki frissítésekkel érkezeik erre a hétvégére, szóval majd meglátjuk, milyen különbségek lesznek. Ki kell hoznunk a maximumot a csomagunkból, és ha minden jól sikerül, akkor rendben leszünk.”

000 facebook_banner.jpg

"Nyilvánvaló, hogy dobogós eredményt szeretnék. Ez idáig hat dobogós helyezést szereztünk, és az utóbbi időkben annyi pontot gyűjtöttünk, mint az élen állók. Sikerült a lehető legtöbbet kihoznunk a csomagunkból, és remélhetőleg ez továbbra is így lesz.”

"Olaszországban pontokat veszítettünk Fernandóval szemben, ami nem túl jó, de ettől függetlenül sikerült egy megfelelő eredményt elérnünk ott. Lehetetlen megmondani, hogyan alakul majd a szezon további része, de nagyon közel vagyunk a második helyhez.  Majd meglátjuk mi történik a következő versenyeken.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

hotel phonix banner gif.gif

 

Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen formula-1 szingapúri nagydíj