2012. sze 16.

F1 Grosjean rengeteget tanult Kimtől a kihagyott monzai hétvégén

írta: FormaNet
F1 Grosjean rengeteget tanult Kimtől a kihagyott monzai hétvégén

A Belga Nagydíjon okozott baleset miatt Romain Grosjean csak a boxutca faláról követhette végig a monzai versenyhétvégét, ám a francia versenyző kesergés helyett inkább minden lehetőséget kihasznált a tanulásra, és saját bevallása szerint a lehető legjobb felkészülés volt számára a következő megmérettetésre.

romain grosjean - monza.JPG 

Romain Grosjean számára nem éppen a legideálisabb környezetben telt a legutóbbi nagydíj, hiszen nem a versenyautóban, hanem leginkább a garázsban töltötte az idejét, miután az FIA-tól egyfutamos eltiltást kapott a Spában történt incidense miatt. A 26 esztendős lotusos tehetség elárulta, hogy ezt az időt tanulásra fordította, és mindemellett vigaszt nyújtott számára a csapat támogatása is.

"Azt hiszem Monzában számomra az volt a legfontosabb dolog, hogy éreztem a csapat támogatását. Ez igazán nagyszerű volt, és úgy vélem, hogy egy pilóta számára ez nagyon fontos. Olyanok vagyunk, mint egy család, és ez sokat jelentett nekem. Mindemellett a mérnökökkel együtt a pit wallnál lenni és figyelni az adatokat mindig hasznos dolog. Ez egy másik oldala annak, hogy lássuk, hogyan teljesítenek az autók, hol vannak különbségek, hol lehet még javítani, és így tovább.”

Grosjean azt sem titkolta, hogy rutinosabb csapattársától, Kimi Räikkönentől is sokat tudott tanulni, és nem csak „szabad hétvégéjén”.

„Kimitől is mindig sokat tanulhatok, hiszen hatalmas tapasztalata van. Csapattársként nem csak fantasztikus, de hatalmas kihívást is jelent, mert nagyon gyors, és rendkívüli képességekkel rendelkezik. Én még nem tartok itt, és éppen ezért ő egy fantasztikusan jó példa nekem arra, hogyan lehet gyorsnak lenni, és teljes mértékben a munkára koncentrálni. Attól függetlenül, hogy Monzában nem ülhettem autóba, azt hiszem mindez a lehető legjobb felkészülés volt számomra Szingapúrra.”

Arról, hogy egy esetleges vb csatában elvállalja-e a támogató szerepet, a francia így nyilatkozott: „Nem mondanám, hogy a szezon hátralévő részében csakis támogató szerepem lesz, mert ha alkalmam lesz dobogós helyezésért, vagy egy győzelemért harcolni, akkor megragadom a kínálkozó lehetőségeket. De természetesen azt szeretném, hogy a csapatom a lehető legjobb eredményt érje el, és ha megnézzük a pontkülönbséget Kimi és köztem (majdnem dupla annyi pontja van a finnek – a szerk.), akkor persze butaság lenne csak saját magamra gondolni. Remélem, hogy egy nagyszerű szezonhajrá lesz nem csak nekem, de a csapat és Kimi szempontjából is.”

000 facebook_banner.jpg

A csapatfőnök, Eric Boullier biztos benne, hogy Grosjean maga mögött tudta a kemény büntetés miatti nehéz hétvégét.

„Jó hangulatban van. Monza elég kemény volt számára, de tapasztalat szempontjából ebben is volt néhány pozitívum. Például alaposan figyelemmel kísérte Kimi hétvégéjét, és biztos vagyok benne, hogy ellesett néhány hasznos trükköt. Most már minden visszatér a normális kerékvágásba, és remélem, hogy teljesen elfelejthetjük ezt a történetet.”

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: Sutton

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

r f1 lotus an monza formula-1