2012. sze 18.

F1 A McLaren pilótái magabiztosan érkeznek Szingapúrba

írta: FormaNet
F1 A McLaren pilótái magabiztosan érkeznek Szingapúrba

Miközben Lewis Hamilton jövőjével kapcsolatosan mindennaposak a találgatások, aközben a brit pilóta továbbra is csak a bajnokságra koncentrál, és a szingapúri éjszakai futam előtt egyre magabiztosabb a bajnokság végjátékát illetően. Erre a magabiztosságra van is némi alapja, hiszen az utóbbi három verseny, különböző karakterisztikájú pályákon, a McLaren győzelmét hozta. A csapattárs, Jenson Button is rendkívül bizakodó.

Hamilton - monza.jpg

A McLaren 27 éves pilótája, Lewis Hamilton nagy önbizalommal várja az Európán kívüli futamokat, és úgy véli, sikeresen veheti fel a harcot Fernando Alonsóval, és a többi riválissal is a hátralévő hét futamon, a világbajnoki címért folyó küzdelemben.

A wokingi alakulat némi megtorpanást követően igen jó formába lendült, hiszen a Magyar Nagydíj óta nem akadt legyőzője az MP4-27-nek. Hamilton győzni tudott a Hungaroringen és Monzában, míg csapattársa, Jenson Button Spában diadalmaskodott.

Lewis jelenleg a ponttáblázat második helyén áll, 37 pontos lemaradásban Fernando Alonso mögött, ám magabiztos abban a tekintetben, hogy a McLaren képes lesz az előző versenyeken látott lendületét tovább vinni a következő versenyekre.

„Egyre közelebb kerülünk mostantól a végső célhoz, és ez az, ahol elkezdődik az izgalom. Az európai szezon három utolsó versenyének győzelmét követően az egész csapat egy hosszú világkörüli útra indul, és a sorozat végső része, a tengerentúli futamok határozzák majd meg az idei világbajnokság végkimenetelét."

„A magyar és a monzai győzelmet követően most Szingapúr felé fordulunk, teljesen pozitív érzésekkel, és optimizmussal, hogy képesek leszünk a címért harcolni Fernandóval. Nagyon élvezem a Maryna Bayt aszfaltját, hasonlóan, mint ahogy a Hungaroringen is szeretek versenyezni, hiszen ez egy olyan pálya, amely megköveteli, hogy valóban a toppon legyünk az autóval, és a legjobb formánkat hozzuk. Több ravaszság is szükséges, mert noha a legtöbb fékezési zónát igen nagy sebességgel közelítjük meg, a falak mindig közel vannak. Fontos tényező még a forróság és a magas páratartalom, így a hétvége egy komoly kihívás lesz."

 

„Annak ellenére, hogy 2009-re visszatekintve fantasztikus győzelmet arattam, az elmúlt években nem büszkélkedhetem nagy eredményekkel Szingapúrban. 2010-ben defektet kaptam és kiestem, azt követően, hogy összetekeredtem Mark Webberrel, tavaly pedig kissé lemaradtam (5. lett), miután összeért a kerekem Felipe abroncsaival."

„Mindkét utóbbi verseny szerencsétlenül alakult a számomra, de azt gondolom, most jobbat kell dobnom a kockával" – nyilatkozta Lewis Hamilton optimistán, a Szingapúri Nagydíj előtt.

jenson button - spa.JPG

Hamilton csapattársa, Jenson Button - aki jelenleg a világbajnokság hatodik helyén áll, 78 pontos lemaradásban Alonsóhoz képest - szintén optimista abban a tekintetben, hogy a McLaren eddigi lendülete tovább tarthat. Button nem kesergett sokat a monzai technikai probléma miatt, aminek következtében nem sikerült befejeznie a versenyt.

„Nem töltöttem sok időt azzal, hogy visszatekintsek Monzára, ahol nem tudtam befejezni a versenyemet. Nyilvánvalóan csalódás volt, hogy nem tudtam segíteni a csapatomat a kettős győzelemhez, de ilyen dolgok előfordulnak. Még bizakodóbb vagyok, hiszen erős tempónk van sorozatban, a legkülönfélébb pályákon, és remélem, hogy tovább tudjuk nyomni ezt a lendületet a szingapúri hétvégén is."

"A Marina Bay pálya egy különlegesség, van néhány hosszú egyenes, ezek nagyon gyorsak, de általában minden kanyart második, vagy harmadik fokozatban teljesítünk, szóval a beállításoknál meg kell próbálnunk megtalálni a legjobb kompromisszumokat, különösen azért, mert az előzéshez megfelelően nagy sebességre van szükség a hetes kanyar előtti egyenes végén. Itt van a legjobb alkalom a manőverre, mert itt következik a DRS zóna vége is."

000 facebook_banner.jpg

„Minden egyes kör nagy kihívás. Az előző évben nagyon élvezetes versenyem volt itt Szingapúrban. Az autóm teljesen jól működött, és képes voltam Sebastiant az utolsó körig üldözni. Idén remélem ismét olyan csomagunk lesz, ami képessé tesz majd arra, hogy az élen harcoljak" - nyilatkozta optimistán Jenson Button.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1 jenson button szingapúri nagydíj