2012. sze 18.

F1 Nem könnyű manapság Felipe Massának lenni

írta: FormaNet
F1 Nem könnyű manapság Felipe Massának lenni

Nem könnyű feladat manapság Felipe Massának lenni, hiszen a szimpatikus, kedves brazil pilóta a szezon végéhez közeledve minél inkább érezheti a Formula-1-es jövője miatt rá nehezedő nyomást. Bár Massa továbbra is állítja, a bizonytalanság nem befolyásolja teljesítményét, ettől függetlenül ő is szeretne minél hamarabb tisztán látni a folytatást illetően.

massa - alonso.JPG 

Felipe Massa elmondta, hogy képes félretenni a jövőjével kapcsolatos jelenlegi kétségeket, és csakis a versenyekre koncentrálni, hiszen jól tudja, hogy elkövetkező futamok jelentősen befolyásolhatják a Ferrari pozitív döntését, a 2013-as szerződésével kapcsolatban.

A tavalyi gyenge év után az idei szezon is rosszul indult a 31 esztendős brazil számára, miután az első öt nagydíjon mindössze két pontot sikerült szereznie. Ezt követően azonban némiképp magára talált, és az utóbbi öt versenyen már 36 pontot hozott a csapat konyhájára. Az év eleji gyengélkedés szinte természetes következményeként felerősödtek azok a hangok, melyek szerint a szezon végén lejáró szerződését a Ferrari már nem hosszabbítja meg. Mostanában azonban vannak apró jelek, amik arra utalnak, hogy a maranellói gárda nem zárta ki teljesen, hogy jövőre is Alonso-Massa pilótapárossal sorakozzon fel a rajtrácsra.

Jól tudja ezt Felipe is, és határozottan kijelentette, hogy jelenleg sokkal fontosabb arra összpontosítania, hogy hátralévő futamokon minél több pontot gyűjtsön, mintsem a jövője miatt aggodalmaskodni.

„Nincsenek új hírek a jövőmmel kapcsolatban, de kétségem sincs afelől, hogy a jó eredmények segíthetnek. Arra van szükségem, hogy továbbra is keményen nyomjam, és jó eredményeket érjek el, és remélem, hogy rövidesen jó híreket hallhatok.”

„Mindig jobb tudni, hogy mi a helyzet, és természetesen én is tudni szeretném, hogy mit csinálok majd a következő évben. Azt azért elmondhatom, hogy sosem történt velem olyan, hogy egy verseny közepén az autóban ülve elkezdek azon gondolkozni, hogy mi lesz jövőre. Tudom jól, hogy az eredmény az, ami számít, de ha kockázatos helyzet áll elő, akkor arra gondolok, hogy az elsődleges dolog, hogy befejezzem a versenyt.”

Massa monzai negyedik helye hozzásegítette a Ferrarit ahhoz, hogy ismét a Lotus elé kerüljön a konstruktőrök versenyében, és ezzel a harmadik helyezéssel továbbra is fennmaradt az esélye annak, hogy csapatként is a világbajnoki győzelemért harcoljanak.

 

Az Olasz Nagydíjon elért eredmény bizakodóvá tette Felipét, és reméli, hogy Szingapúrban is hasonló formát mutat majd.

„Szeretem a szingapúri pályát, és úgy érzem, a pálya karakterisztikája jól fekszik nekem, még ha eddig nem is volt ott szerencsém. Megpróbálok ott is hasonlóan jó eredményt elérni, és remélem, hogy meg is tudom csinálni. Remélhetőleg jobban alakul majd, mint a legutóbbi két (szingapúri) verseny” – bizakodott Massa, aki az utóbbi két Szingapúri Nagydíjon egy nyolcadik és egy kilencedik helyezést szerzett.

„Lekopogom, de úgy gondolom, hogy képesek vagyunk folytatni a megkezdett irányt azt követően, hogy határozottan jó versenyem volt Spában és Monzában. Gyűjtöttem néhány hasznos pontot, ami különösen fontos, ha megnézzük a bajnokság jelenlegi állását, és ha összehasonlítjuk azzal hogy milyen dolgok történtek az év kezdetekor.”

Felipe Massa eredményei az elkövetkező versenyeken minden bizonnyal sokat segíthetnek neki abban, hogy a 2013-as idényben is a Ferrari csapat versenyzője legyen. Az is Massa maradása mellett szól, hogy - a csapat érdekeit figyelembe véve - koránt sem egyszerű Fernando Alonso mellé megfelelő csapattársat találni.

000 facebook_banner.jpg

Szinte természetes, hogy év közben sok pilótát kapcsolatba hoztak a legendás olasz gárdával. Ilyen volt Mark Webber, akinek már megvan a szerződése a Red Bull-lal, és ilyen volt Sergio Pérez, aki az elmúlt hónap eseményeit figyelembe véve két lépést távolodott Maranellótól. Újabban ismét hallatja hangját Robert Kubica, aki félig-meddig bevallotta, hogy ha nincs a baleset, akkor most ő ülne a Ferrariban Alonso csapattársaként.  Ez utóbbi kijelentést figyelembe véve talán logikus lépés lenne Luca di Montezemolo alakulatától, ha egy évre még leszerződtetné a brazil, mert ez idő alatt kiderülhet, hogy a kiváló lengyel pilóta felépül-e teljesen. És amennyiben igen, akkor a tesztek alapján az is megmutatkozhat, hogy visszaszerezheti-e balesete előtti formáját.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 felipe massa formula-1