2012. sze 18.

F1 Williams: Maldonado megértette, hogy ez már nem a GP2

írta: FormaNet
F1 Williams: Maldonado megértette, hogy ez már nem a GP2

A Williams F1 Team ügyvezető igazgatója, Toto Wolff biztos benne, hogy Pastor Maldonado tanul a pályán elkövetett hibáiból, és természetes tehetsége, gyorsasága mellett egyre erősebb versenyző lesz.

24. pastor maldonado.JPG 

Pastor Maldonado az idei Spanyol Nagydíjon szenzációs győzelmet aratott, azóta viszont egyetlen pontot sem szerzett, helyette szinte folyamatosan a büntetéseket gyűjti, melyek pontok szempontjából már eddig is nagyon sokba kerültek a csapatnak.

A Formula-1 hivatalos weboldalának adott exkluzív interjúban a Williams ügyvezető igazgatója többek között a csapat versenyzőiről is beszélt, és véleménye szerint Pastor nyers tehetsége versenyről versenyre csiszolódni fog, és biztos benne, hogy egy nagyon erős és sikeres pilóta válik majd belőle.

Van egy hatalmas nyers tehetsége, és rendkívül gyors. Mindemellett egy kedves srác, ami azért is fontos, mert szociálisan is alkalmasnak kell lennie erre a környezetre. Az új generációnak mindezt tudnia kell.”

„Valóban úgy tűnik, hogy bizonyos helyzetekkel nehezen küzd meg a versenyeken. Az egyik ilyen eset a monacói volt, és onnantól kezdve elindult a lavina, ami hatással van a teljesítményére. De azt hiszem most már megértette, hogy létezik másfajta megközelítés is, és azt is, hogy ez már nem a GP2. Ő egy intelligens srác, és tanulni fog belőle. Tudja, hogy jelenleg nehéz helyzetben van, de száz százalékosan biztos vagyok abban, hogy felülemelkedni ezen.”

„Emlékezzünk csak Ayrton Senna korai éveire. Senki nem akart vele közelebbről találkozni a pályán. Abban az időben még nem volt gyakori a rajtrács-büntetés, de ha az lett volna, akkor valószínűleg jó néhányszor hátrébb sorolták volna 10 hellyel” – mosolygott Wolf.

„Elfogadjuk a versenyirányítás döntéseit, és Pastor jól tudja, hogy változtatnia kell vezetői stílusán. Biztos vagyok abban, hogy sok sikeres versenyt látunk még tőle a jövőben.”

 

Bruno Senna viszonylag gyenge teljesítménye is szóba került: „Bruno egy nagyon értelmes, és nagyon érzékeny pilóta, ami azt jelenti, hogy ezekben a napokban elég nagy nyomás alá helyezi magát. Hogy ez a neve miatt van vagy sem, nem tudom. A Formula-1-ben minden pilóta nagyon versenyképes, és Bruno is megpróbál harcolni. Tény, hogy nem volt része túl nagy oktatásban a versenyzés terén, hiszen a családja nem akarta, hogy versenyző legyen. De mégis megtette az F1 felé vezető utat, ami azt jelenti, hogy jó pilóta. Van egy rendkívül gyors csapattársa, és arra van szüksége, hogy ő is ezt az utat kövesse. Nagyon keményen dolgozik ezért, mi pedig igyekszünk őt támogatni a lehető legnagyobb mértékben” – nyilatkozott a szakember a brazilról.

Ami a jövő évi pilótafelállást illeti, az ügyvezető hangsúlyozta, hogy továbbra sincs még döntés, bár azt sem tagadta, hogy nem akarják túl sokáig elhúzni a dolgot.

„Még túl korai lenne megmondani. Biztos, hogy különböző nézőpontokat veszünk figyelembe a kérdésnél, de jelenleg úgy gondoljuk, hogy ha elkezdenénk másokkal is tárgyalni, az összezavarhatná Pastort és Brunót, ezért még egy hónapot várunk, mielőtt az első ötletet megvitatjuk.”

„Egy pilótapáros bejelentése mindig egy érdekes téma. Azt még nem tudom, hogy ez a bejelentés még a szezon közbe megtörténik vagy sem, de nem szeretnénk túl sokáig húzni.”

Jelenleg mindkét versenyző elszántan készül a szingapúri hétvégére, és mind Senna, mind pedig Maldonado úgy véli, hogy a pálya karakterisztikája jól fekszik majd a Williams autóknak.

000 facebook_banner.jpg

Pastor Maldonado: "Második alkalommal utazom Szingapúrba, ami egy nagyszerű város, nagyszerű hangulattal. A pálya nagy leszorítóerőt igényel, ami számunkra kedvező, és aerodinamikai szempontból hasonlít Barcelonára, szóval ez egy olyan pálya, ahol meg tudjuk mutatni az autónkban rejlő potenciált.”

Bruno Senna: "Szingapúr feküdhet az autónknak, mert egy nagy leszorítóerőt, és terhelést igénylő pálya, és ez az a terület, ahol a kocsink a legotthonosabban érzi magát. Persze nehéz megítélni, hogy a többi csapat mennyit javult, és hol leszünk hozzájuk képest, de ha Monzában pontokat tudtunk szerezni, akkor Szingapúrban is ott lehetünk a legjobb tízben.”

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 williams formula-1 pastor maldonado toto wolff