2012. sze 19.

F1 Kovalainen is maradásra buzdítja Hamiltont

írta: FormaNet
F1 Kovalainen is maradásra buzdítja Hamiltont

Lewis Hamilton jövője körül továbbra sem csillapodnak a kedélyek és valószínűleg nem is fognak, ameddig a 2008-as világbajnok be nem jelenti, hol is folytatja F1-es pályafutását 2013-ban.

hamilton - kovalainen mclaren.JPG 

Heikki Kovalainen neve is többször felmerült a jövő évre a McLarent illetően, ezért is lehet érdekes a finn legutóbbi kijelentése. Lewis Hamilton ex csapattársa, jelenleg a Caterham csapatot erősítő Heikki Kovalainen ugyanis arra ösztönözte a 27 éves világbajnokot, hogy maradjon a McLarennél, figyelembe véve azokat a spekulációkat, hogy a Mercedes is felmerült, mint opcionális lehetőség.

A finn versenyző két évig volt Hamilton csapattársa a McLarennél (2008-20009), és most azt tanácsolja a britnek, hogy maradjon a wokingiaknál, mert így nagyobb esélye van egy újabb világbajnoki címre.

„Ha a helyében lennék, én maradnék” – nyilatkozta Kovalainen a Mail Online-nak.

A McLaren egy nagyon-nagyon jó csapat és minden évben ott vannak a szeren, vagy legalábbis a környékén. Még akkor is képesek visszatérni, ha nehézségeik akadnak.”

„Jó tapasztalataim vannak velük, nagy lehetőségekkel teli csapat, nagyszerű emberekkel, és minden a birtokukban van ahhoz, hogy sok versenyt nyerjenek.”

000 facebook_banner.jpg

Míg Kovalainen hisz a McLaren erejében, addig tisztában van azzal is, hogy néha eljön a változtatás ideje.

„Nehéz lesz számára egy jobb csapatot találni. Történelmüket tekintve nincs sok jobb hely a McLarennél, legyen szó a feltételeikről, felszereléseikről, stabilitásukról vagy akár a költségvetésükről.”

 

„Viszont ez a végén úgyis Lewis döntése lesz, és az is tény, hogy néha az embernek szüksége van a változásokra” – mondta el sajátos véleményét a finn Heikki Kovalainen, akinek a neve szintén felmerült, mint Lewis Hamilton esetleges utódja, amennyiben a brit a Mercedesnél folytatná. Kovalainen ezelről a spekulációkról mindössze annyit mondott, hogy „jövője még bizonytalan”, és nem tudja melyik csapatnál lesz 2013-ban.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton heikki kovalainen formula-1