2012. sze 20.

F1 A Williams 2014-től újra a világbajnoki címért szállna harcba

írta: FormaNet
F1 A Williams 2014-től újra a világbajnoki címért szállna harcba

A Williams idei, a tavalyinál jelentősen eredményesebb szereplése komoly önbizalmat adott az alakulatnak. A csapat kisebbségi tulajdonosa, a pár hónapja már Frank Williams mellett ügyvezető igazgatóként is dolgozó Toto Wolff azonban úgy gondolja, a javuló forma 2014-től, az új szabályoknak köszönhetően akár olyan szintre is juthat, hogy a legendás alakulat visszatérhet a világbajnoki címek valódi kihívói közé.

A Williams optimista a jövőt tekintve.jpg

A 2014-től életbelépő új szabályok, és a bevezetésre kerülő 1,6-os turbómotorok sokak szerint jelentősen átírhatják a jelenlegi erőviszonyokat. Hasonlóan jelentős szabálymódosításon 2009-ben esett át a széria, ami akkor a Hondából átalakult Brawn GP számára teremtette meg a lehetőséget, hogy mindkét világbajnoki címet megszerezze. Wolff éppen ezért úgy véli, hogy a fejlesztések és a pályán kívüli munkák okán, akár számukra is jöhet egy ilyen esélyt, amit ha úgy adódik, természetesen megpróbálnak maximálisan kihasználni.

„A csapat nagy lépést tett előre a motor tekintetében, és új emberek csatlakoztak hozzánk, és ezek az új emberek még alig egy éve, hogy nálunk vannak, de a rendszer már elkezdett tökéletesen működni. Továbbra is ezt az agresszív hozzáállást folytatjuk, és csak idő kérdése, hogy a csapat újra az élen legyen" – nyilatkozta Wolff.

 

„Úgy gondolom, 2014-ben komoly változások történnek a szabályozásban, és ezekben az új szabályokban nagy lehetőség rejlik. Azt gondolom, mindannyian felkészülünk 2014-re, egy nagyon versenyképes csomaggal, és mi egyike lehetünk a top csapatoknak."

Amikor Wolfftól megkérdezték, hogy valójában 2014-től a világbajnoki címért szeretnének-e küzdeni, a szakember így válaszolt:"Igen, igen. Ez a személyes célom."

Az ügyvezető 2013-ra mérsékeltebb elvárásokat irányzott elő, ám azt szeretné, hogy a csapat már jövőre is egyenletesebb és következetesebb kihívást jelentsen a dobogós helyek vonatkozásában, és a bajnokság első négy-öt csapata számára szeretne komoly riválissá válni.

000 facebook_banner.jpg

„Azt gondolom, a céloknak reálisaknak kell lenniük. Versenyt nyerni nagyon nehéz, jelenleg ez nem is cél, csak az, hogy az időmérőkön elől legyünk, mert akkor sokkal könnyebb, ahogy ez már többször is kiderült. Azt hiszem, a rendszeres és következetes pontszerzés a dobogó és a hatodik hely között, tekintettel a dobogóra is, mely igazolja, hogy az egyik legjobb csapat vagyunk, ez lenne a következő lépés a jövő évre nézve. A végén a világbajnokságban az első ötben végezni, vagy talán az első négyben, ez is olyasvalami, amit igyekszünk célba venni" – nyilatkozott a jövőre nézve rendkívül optimistán a Williams ügyvezetője.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

williams forma1 formula1 f1 szabályváltozások toto wolff 2014-es motorszabály