2012. sze 20.

F1 Alonso továbbra is Massa mellett lobbizik

írta: FormaNet
F1 Alonso továbbra is Massa mellett lobbizik

Fernando Alonso továbbra is kitart amellett, hogy Felipe Massa egy nagyszerű versenyző, és a jövőbeni esetleges csapattársakként pletyka szinten felmerülő nevek többsége a spanyol szerint nem ér fel a brazil eddigi eredményeihez.  Alonso szerint ha a Ferrari mégis Massa menesztése mellett dönt, abban az esetben egy erősebb versenyzőt kell választaniuk Felipénél, és alapvető fontosságú, hogy a leendő csapattárs maximálisan tiszteletben tartsa a csapat hagyományait.

felipe massa - fernado alonso.JPG 

Felipe Massa ferraris jövője már a szezon eleje óta kétséges, és ez által egész évben rengetek spekuláció látott már napvilágot arról, hogy vajon ki lesz Fernando Alonso csapattársa 2013-ban. Talán Sergio Pérez volt az, akinek neve többször is felmerült az idény során, bár ezt a pletykát a csapat mindannyiszor cáfolta, és az elnök, Luci di Montezemolo nemrégiben már másodjára is kijelentette, hogy a mexikói pilóta még túlságosan rutintalan egy ekkora feladathoz.  

Talán éppen erre célzott Fernando Alonso is, aki csütörtökön Szingapúrban elmondta, hogy ha csapata mégis úgy határozna, hogy 2013-ban már nem tart igényt Massa szolgálataira, akkor fontos, hogy az új csapattárs teljesítménye, és eredményei erősebbek legyenek a brazil eddig elért eredményeinél.

 

„Már három éve dolgozunk együtt Felipével, és nagyon jó a kapcsolatunk. Ha a csapat úgy dönt, hogy elküldi Felipét, akkor annak aki érkezik, jobbnak kell lennie nála. Láttam már egy csomó nevet leírva, és nem tudom, hogy ezeket a neveket az ész, vagy inkább a szív diktálta. Ha ezeket a neveket összehasonlítjuk azzal, amit Felipe már letett az asztalra a Formula-1-ben, akkor láthatjuk, hogy mind kis nevek hozzá képest” – vélekedett a kétszeres bajnok, továbbá hangsúlyozta, hogy a Ferrarinak olyan versenyzőt kell találnia, aki tiszteletben tartja a hagyományokat és maximálisan a csapatért dolgozik.

Azt hiszem tiszteletben kell tartanunk a csapat döntését, amit majd meg fog hozni. Véleményem szerint egy olyan versenyzőre van szükségünk, aki tiszteletben tartja a Ferrarit, tiszteli a hagyományait, és azt, hogy itt, a vörös autókban egy csapatként dolgozunk, és ez az elsődleges dolog.”

Mindeközben Massa továbbra is csak arra fókuszál, hogy a lehető legjobb munkát végezze, ahelyett, hogy a jövője miatt aggodalmaskodna.

000 facebook_banner.jpg

„Továbbra is megpróbálok jó eredményeket elérni, és kihozni a lehető legtöbbet az autóból. Ez az, amit én mindig is megpróbálok megtenni, és számomra most ez a legfontosabb dolog. A szerződésem még nincs aláírva, de valóban nagyon várom már, hogy megtörténjen.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 felipe massa