2012. sze 21.

F1 A 2. szabadedzésen is Vettel volt a leggyorsabb Szingapúrban

írta: FormaNet
F1 A 2. szabadedzésen is Vettel volt a leggyorsabb Szingapúrban

Az első szabadedzéshez hasonlóan, ismét Sebastian Vettel zárt az élen a szingapúri éjszakában. A regnáló bajnok három tizedmásodperccel előzte meg Jenson Button, és több mint fél másodpercet vert a harmadik legjobb időt futó Fernando Alonsóra. A pénteki nap fényében egyelőre úgy tűnik, hogy Red Bull és McLaren csatát láthatunk majd vasárnap, a legfényesebb trófeáért zajló küzdelemben.

sebastian vettel - szingapúr.jpg 

Az elsőhöz képest sokkal forgalmasabban kezdődött a szingapúri hétvége második szabadedzése, hiszen alighogy zöld jelzést kaptak, a versenyzők máris teljesítették installációs körüket, majd néhány perc után csaknem hiánytalan volt a köridőket jegyző tabella. Az edzést mindenki a lágy Pirelliken kezdte meg, elsőként Sergio Pérez 1:54-gyel nyitott, de nem sok idő kellett ahhoz, hogy a délutáni 1:50-es köridők is előkerüljenek.

Nagyjából fél óra elteltével azonban rövid időre piros zászló szakította meg a munkálatokat, Bruno Senna összetört Williamse miatt. A brazil a 19-es kanyarból kifelé jövet csúszott ki, és a szemközti falnak koccant. Ekkor Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Fernando Alonso trió állt az élen.

 

A rövid szünet után egyre több autón feltűntek a szuperlágy keverékek, melyekkel Felipe Massa  rövid időre átvette a vezetést 1:50.039-es gyorskörével. Hamilton azonban gyorsan kontrázott, és - már szintén az opciós gumikon - elsőként ment be 1:50 alá, ráadásul nem is kevéssel, hiszen rögtön majdnem egy másodperccel volt gyorsabb, mint a lágy keverékeken. (1:49.086)

A Red Bullok ekkor még a lágy gumikon autóztak, Mark Webber azonban így is jobbat futott mclarenes riválisánál, és az ausztrálnak köszönhetően máris 1:48 volt a mérce. Az utolsó fél órára az energiaitalosok is váltottak, és Sebastian Vettel 1:48. 340-nel kibérelte a top helyet, mögötte pedig már Jenson Button és Fernando Alonso sorakozott, míg a regnáló bajnok csapattársa a negyedik helyre csúszott vissza.

Az edzés vége felé már a szokásos hosszabb etapok következtek, így az élen állók sorrendje nem változott. Vettel három tizeddel volt gyorsabb Butonnál, és bő fél másodperccel Alonsónál.  1:48-as időket csak az első négy helyezett jegyzett, az ötödik helyen záró Hamilton már több, mint hét tizeddel volt lassabb a Red Bull csapat német klasszisánál.

A Force India ismét mindkét autójával befért a top10-be a 6. és a 7. legjobb idővel, majd őket követte Nico Rosberg, Felipe Massa és Romain Grosjean az első tízben. Az utóbbi három versenyző már bőven egy másodperccel elmaradt Vettel leggyorsabb körétől, sőt a Lotus francia versenyzője, már közel két másodperccel volt lassabb. A két Pirelli keverék között egyébként itt láthatóan nagyobb különbség van, mint amit idén nagy általánosságban megszokhattunk.

000 facebook_banner.jpg

Második szabadedzés eredménye:

2. szabadedzés - szingapúr.JPG

 Első szabadedzés eredménye

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 szingapúr szabadedzés formula1 sebastian vettel formula-1 szingapúri nagydíj