2012. sze 21.

F1 Button igazán szórakoztatónak találja a pilótákról szóló pletykákat

írta: FormaNet
F1 Button igazán szórakoztatónak találja a pilótákról szóló pletykákat

Lewis Hamilton ugyan továbbra sem hajlandó a jövőjével kapcsolatos spekulációkról beszélni, de csapattársa, Jenson Button szívesen nosztalgiázott csütörtökön a szingapúri paddockban. Button anno 2009-ben volt hasonló helyzetben, mint most honfitársa és csapattársa, és saját bevallása szerint semmi bosszúságot nem okozott neki a körülötte lévő felhajtás és találgatások hada, sőt a maga részéről most is rendkívül szórakoztatónak találja az egyes pilótákról szóló pletykákat.

jenson button - lewis hamilton_1.JPG 

Csütörtökön a szingapúri paddockban Lewis Hamilton rögtön a média tudtára adta, hogy továbbra sem tud új információkat mondani jövőjével kapcsolatban, ezért ha egy mód van rá, akkor más témával töltsék ki a rendelkezésre álló időt.

„Mielőtt belevágnánk, elmondanám, hogy azért vagyok itt, hogy a hétvégéről beszéljek. Nincs külön hírem az Önök számára, ezért ha lehetséges, akkor okosan használják ki ezt az időt”- kezdte a sajtótájékoztatót a 2008-as bajnok, és még akkor sem volt hajlandó erről a kérdésről beszélni, amikor az újságírók csapattársa felől közelítették meg a témát, mégpedig, hogy Jenson Button szerint anno neki igazán szórakoztató és pozitív élmény volt, amikor 2009-ben – még a Brawn GP-s időkben – jövőjéről cikkeztek.

„Én nem is gondolok erre” – jelentette ki Hamilton.

„Csakis a hétvégére összpontosítok. A legfontosabb dolog, hogy az utóbbi versenyeken jó volt az autónk tempója, de ez egy más hétvége lesz. Néhányan, mint például Fernando (Alonso) mondták, hogy frissítésekkel készülnek a hétvégére, így remélem, hogy továbbra is harcolni tudunk. Szóval most teljesen más dolgokra összepontosítok.

Jenson Button azonban szívesen beszélt ilyen fajta tapasztalatairól, hiszen 2009-ben hasonló szituációt élhetett át, amikor sokáig kérdéses volt, hogy marad-e Ross Brawn csapatánál, amely a Brawn GP-ből gyári Mercedesszé avanzsált, avagy világbajnokként továbbáll.

„Én nagyon kedveltem, és elég izgalmas volt abban a helyzetben lenni. Sosem találtam rossz dolognak, amikor az emberek állandóan kérdezgették, hogy hol versenyzek tovább, és ha több érdekelt fél is van a dologban, az mindig jó egy versenyző számára”- emlékezett vissza Button.

„Az egyetlen nehéz időszak számomra a Williams és BAR történet volt (egy szerződés körüli vita), de ez más okok miatt. De amikor az emberek arról beszéltek, hogy ennél vagy annál a csapatnál folytatom, az sosem jelentett valódi problémát számomra.”

 

Természetesen arról is kérdezték a rutinos britet, hogy tud-e a jelenlegi spekulációkról, amik Sergio Pérez vagy éppen Paul di Resta érkezéséről szólnak.

„Minden nap olvasom a cikkeket, és nézem a weboldalakat – mert még ha tagadjuk is, mindannyian ezt tesszük” – mosolygott Button.

„Nem tudom mennyi a valóságalapjuk, és nektek ( a médiának) nem is kell mondanom, hogy nem mindig az igazságot írják le. Sok érdekes dolgot olvasni, sok a pletyka, és ez mindenki számára egy izgalmas része a szezonnak.” 

Mivel én a következő évre rendben vagyok, így nekem ez persze sokkal egyszerűbb, de szerintem mindenki számára érdekes olvasmányok ezek a pletykák és találgatások.”

Button mindenesetre tökéletes csapattársat lát Hamiltonban, elsősorban azért, mert nagy mércét állít fel számára, ami mindig ösztönző egy versenyzőnek.

Direkt azért választottam a McLarent, mert szerettem volna egy versenyképes csapattársat, akihez viszonyíthatom magam. Amikor egy hétvégén kifogsz egy jó napot, és a csapattárs előtt végzel, akkor az nagyon sokat jelent, és így még inkább lehet élvezni a pillanatot. Persze amikor mögötte végzel az bosszantó, de tiszteletben kell tartani azt a tényt, hogy jobb munkát végzett nálad. Nagyon jó dolog egy versenyképes csapattárs, sőt talán az egyik legfontosabb dolog.”

Ami a hétvégét illeti, a 32 esztendős bajnok természetesen nagyon optimista annak ellenére is, hogy a szezon elején a McLaren autóinak nem igazán feküdtek a magas leszorítóerőt igénylő versenypályák.

000 facebook_banner.jpg

„Az autónk remekül működik. Nyilván ez most egy teljesen más pálya lesz, mint az utóbbiak voltak, hiszen sokkal több leszorítóerőt igényel, de az autónk jól működött Magyarországon és Hockenheimben is, melyeken szintén nagyobb leszorítóerőre volt szükség. Monacóban nem volt túl jó napunk, de azóta sokat javult a kocsi, és itt is versenyképesek leszünk. Csalódottak lennénk, ha nem így lenne. Az elmúlt néhány hétvégén versenyképesek voltunk az időmérőn és a futamon is, és kulcsfontosságú győzelmeket szereztünk.”

„Mivel a hockenheimi frissítések óta már volt további fejlesztésünk, és három győzelmet szereztünk, ez bizonyítja, hogy beváltak ezek a fejlesztések. Sokkal jobban megértjük az autót, mint év elején, és bár a gumik körül még mindig vannak ellentmondásos dolgok, de úgy érzem, hogy most nagyon jó autónk van.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 mclaren jenson button formula-1 szingapúri nagydíj